Nyt

En rapport, der kritiserer håndteringen af meget aggressive islamiske protester på en engelsk skole, er “dybt foruroligende læsning”, siger et britisk parlamentsmedlem. Det rapporterer BBC.

Batley er en lille by i West Yorkshire, England, sydvest for Leeds. En religionslærer på Batley Grammar School blev tvunget til at gå under jorden i foråret 2021 efter blandt andet at have vist tegninger af islams profet Muhammed. Mange muslimer betragter dette som blasfemi.

Læreren blev suspenderet fra sin stilling og måtte gå i skjul, efter at en muslimsk velgørenhedsorganisation (Purpose of Life) offentliggjorde hans identitet. De beskyldte læreren for “terrorisme” ved at fornærme islam.

Læreren blev så alvorligt truet på livet af militante muslimer, at han var nødt til at holde sin adresse hemmelig selv for sine egne slægtninge. I 2021 anklagede National Secular Society (NSS) de britiske myndigheder for at overlade Batley-læreren til sig selv på trods af, at han ikke havde brudt nogen love i Storbritannien. Han havde kun fornærmet nogle muslimer.

ANNONSE

En gennemgang, der blev offentliggjort i denne uge, viser, at læreren for tre år siden blev “svigtet” af de lokale myndigheder, politiet og den fond, der driver skolen.

Kim Leadbeater, parlamentsmedlem for Batley og Spen valgkredsen, kommenterer, at protesterne og behandlingen af læreren var “uacceptabel”.

Den kontroversielle tegning blev vist i en religionstime den 22. marts 2021, ifølge BBC. En flok vrede demonstranter samledes hurtigt uden for skolens område. Situationen eskalerede og tiltrak sig opmærksomhed fra den nationale presse.

Der blev udtrykt bekymring over trusler og intimidering af skolens personale under demonstrationen.

Den tidligere leder af det konservative parti, baronesse Sayeeda Hussain Warsi, udtalte, at debatten var blevet kapret af “ekstremister på begge sider” for at skabe en “kulturkrig”.

Demonstranterne samledes igen den følgende morgen. En 24-årig mand fra Batley, som ikke ønskede at blive identificeret, kommenterede: “Det er smertefuldt for forældrene, når de kommer for at hente deres børn, og der står en masse mennesker udenfor og råber.”

En uafhængig undersøgelse, ledet af regeringsrådgiveren Dame Sara Khan, har nu undersøgt truslerne mod social samhørighed og demokratisk modstandsdygtighed i Storbritannien.

Den fremhævede protesterne på skolen i marts 2021 som et “rystende eksempel” og kaldte læreren et “offer for frihedsbegrænsende chikane”.

Dame Sara Khans rapport, der blev offentliggjort i denne uge, fastslår, at den involverede lærer blev udsat for en alvorlig “kampagne af intimidering og viktimisering” på og uden for internettet. Det efterlod ham fortvivlet, selvmordstruet og med posttraumatisk stresssyndrom (PTSD).

Selvom læreren blev frikendt for ondsindede hensigter i en uafhængig undersøgelse, blev han “ikke betragtet som et offer for en forbrydelse” og fik kun lidt støtte fra myndighederne.
De involverede instanser undlod at formidle en klar fordømmelse af de mennesker, der skabte “et intimiderende og truende klima”.
Der var en uforholdsmæssig stor bekymring for ikke at fornærme “de religiøse følelser hos dem, der uden at kende fakta valgte at deltage i intimideringen”.
Den fremhævede en “dårlig forståelse af samhørighed”, hvor demonstranter blev beroliget for at sikre en afslutning på protesterne.
Rapporten advarede om et bredere kulturelt problem med “selvbestaltede religiøse ledere, der aggressivt blander sig i undervisningen” på nogle skoler i Batley.

Dame Sara har fortalt Sky News, at læreren blev “helt og aldeles svigtet”, og tilføjer: “Han fik ingen støtte, han blev ikke anerkendt som et offer af Victims’ Code. Han blev ikke engang anerkendt som et offer for kriminalitet, på trods af den fuldstændig livsforandrende oplevelse, han måtte igennem. Det finder jeg uacceptabelt”.

Sara Khan hævder, at denne chikane ikke er begrænset til islamiske eller religiøse overbevisninger, men er udbredt i hele samfundet og har en “skræmmende” effekt på de berørte.

Det britiske Labour-parlamentsmedlem Kim Leadbeater siger, at hun fuldt ud støtter anbefalingerne i Khan-rapporten, herunder en foranstaltning til at begrænse protester uden for skoler.

Ifølge Leadbeater er rapporten om protesterne på Batley Grammar School “dybt foruroligende læsning”. “Jeg har gjort det helt klart, at demonstrationerne uden for skolen og læreren, der blev tvunget til at gemme sig, er fuldstændig uacceptable,” siger hun. “Der er absolut ingen undskyldning for intimideringen og truslerne mod ham.”

Den britiske statskanal BBC er normalt venlig over for multikulturalisme og islam, og er forsigtig i sin dækning af de meget aggressive islamiske protester og dødstrusler.

I marts 2024 rapporterer BBC også, at den britiske regering vil bruge mere end 117 millioner pund på at beskytte moskeer, muslimske skoler og medborgerhuse i Storbritannien mod had.

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden