Tavle

Frankrig forsøger at begrænse islamisk radikalisering. Fra begyndelsen af ​​2024 har imamer uddannet i og/eller finansieret af andre lande, fået forbud mod at arbejde i Frankrigs 2.900 moskeer.

Tre hovedeksportører af imamer

Imamer, der er uddannet i og finansieret af andre lande, inklusive dem, der allerede var i Frankrig før 1. januar, skal forlade landet senest 1. april 2024.

Det skriver den franske indenrigsminister Gérald Darmanin i et brev til de lande, der hovedsageligt er ramt – det drejer sig primært om de tre vigtigste eksportører af islamiske religiøse ledere: Algeriet, Tyrkiet og Marokko .

En dagsorden, der kunne true samfundet

For at forhindre spredningen af ​​en politisk og ideologisk dagsorden, der kan true sikkerhed og social samhørighed, bør ingen imam kunne praktisere i Frankrig, hvis han er uddannet i og/eller betalt af en fremmed stat.

300 udstationerede imamer, der allerede er i Frankrig, vil ikke kunne forblive der “under denne status efter 1. april”.

Den ønskede effekt?

Der rejses dog tvivl om effekten af ​​forbuddet mod udstationerede “islamiske ambassadører”. Atlantico mener, at dette er endnu en foranstaltning, der kun er gyldig, så længe muslimer er i mindretal. Det løser ikke problemet islam, det er mindre vigtigt, hvem der betaler imamerne, end hvad de formidler:

ANNONSE

Muslimer føler sig ikke som en minoritet

Islamofobi

Marokko ser i dag ud til at være mindre påvirket af denne sag. Den sidste delegation af marokkanske imamer ankom til Frankrig i 2009. Marokko er det eneste land, der har underskrevet en aftale om uddannelse af imamer, der skal operere på fransk territorium.

Morocco World News skriver, at Darmamins beslutning om at stoppe udnævnelsen af ​​udenlandske imamer er med til at fastholde en opfattelse af fransk islamofobi , især i lyset af Frankrigs kontroversielle forbud mod at bære hijab offentligt.

 

Køb «Europas mærkelige død»!

Køb billetter i dag til et læsermøde med Mikael Jalving i dag!

< /a>

ANNONSE