Nyt

Der er store spændinger i det franske samfund. Mandag skulle der stemmes om en ny asyllov, og den blev forkastet. Yderste venstre og højre var enige om, at den var for dårlig. Et nederlag for Macron.

Indenrigsminister Darmanin tilbød at træde tilbage, men fik ikke lov til det.

Loven var en blanding af spareforanstaltninger og mere generøse ordninger. Men der er ingen tvivl om, hvilken vej vinden blæser i Vesteuropa: Folk vil have strengere ordninger.

Alligevel:

Søndag sagde Macron, at det ville være en stor fejl at begrænse retten til asyl, og at Frankrig fortsat vil give asyl til mennesker, der er truet i deres hjemland.

Loven var oprindeligt en blanding af foranstaltninger til at deportere flere papirløse indvandrere og foranstaltninger til at forbedre vilkårene for indvandrere ved at forbedre integrationen.

Men efter overvejelse i Senatet, som kontrolleres af de konservative, var lovens fokus flyttet kraftigt i retning af strengere håndhævelse. Et forslag om at forkaste loven uden debat fremsat af De Grønne fik støtte fra både venstre- og højrefløjen af ​​Marine Le Pen.

ANNONSE

Loven har til formål at indføre hurtigere behandling af asylansøgninger og normalisering af situationen for papirløse indvandrere i sektorer med mangel på arbejdskraft. Men også hurtigere udvisning af udlændinge, der anses for farlige. Det ville også gøre familiesammenføring vanskeligere og begrænse de tjenester, som papirløse kan bruge.

Loven, som blev forkastet med 270 mod 265 stemmer, kan nu sendes tilbage til Senatet eller trækkes helt tilbage. (NTB-AFP)

ANNONSE

Mest læst