Nyt

Den politiske elite er chokeret, fordi en ung aktivist fra Socialdemokratiets ungdomsbevægelse / DSU er blevet udsat for et bestialsk gruppeoverfald, hvor motivet var dominans og ydmygelse.

22-årige Asbjørn Greve Frier er politisk sekretær i DSU – Danmarks Socialdemokratiske Ungdom og er ansat i A4 Medier – et medie, der har den venstreorienterede fagbevægelse som hovedejer. Mediet er kendt for at have et socialdemokratisk livssyn i sin såkaldte journalistik.

5. marts 2022 opholder Asbjørn Frier og hans kæreste sig ved en beværtning i forstadskommunen Ballerup. Gerningsmanden chikanerer Asbjørn Friers kæreste og lægger flere gange an på den unge socialdemokrats udkårne.

Pludselig går gerningsmanden amok på Asbjørn Frier, der tildeles et knytnæveslag i venstre side af hovedet og et kraftigt spark i maven. Asbjørn Frier vælter straks omkuld på jorden.

Asbjørn Frier forsøger at flygte, men gerningsmanden og to af hans voldsvenner eftersætter offeret. Voldstrioen sparker den unge venstrefløjsaktivist, og Asbjørn Frier ryger i jorden igen.

Gerningsmanden begynder nu at filme offeret på ydmygende vis. Dominansvolden skal foreviges som et trofæ. De tre voldsmænd fortsætter med at slå og sparke Asbjørn Frier, der ligger ydmyget på den kolde jord.

ANNONSE

Socialdemokraten Asbjørn Frier er bange for at dø, og hans unge kæreste råber og skriger.

Voldsofferet pådrager sig en slem hjernerystelse, og han må opholde sig i et mørkt rum i en måned, fordi han ikke kan tåle sollys.

“Det handlede ikke om andet for dem end at ydmyge mig. Jeg følte mig fuldstændig domineret,” siger Asbjørn Frier.

Det lykkes kun politiet at finde én af de tre voldsmænd, selvom overfaldet er filmet af gerningspersonerne.

Gerningsmanden slipper for at komme bag tremmer, da han får en dom på syv måneders betinget fængsel. Voldsmanden bliver også dømt for vold, vidnetrusler og afpresning i en anden kriminalsag.

To ud af tre dommere mener, at voldsmanden kan slippe for at komme i fængsel på grund af sine “gode personlige forhold.”

Asbjørn Frier møder tilfældigt sin voldsmand, der er på fri fod, kun to uger efter retssagen.

I foråret 2023 møder Asbjørn Friers lillesøster den dømte voldsmand til et større koncertarrangement.

Den socialdemokratiske justitsminister Peter Hummelgaard, der selv har prøvet at blive tilbageholdt af politiet og placeret i en patruljevogn i forbindelse med en kriminel handling, ønsker at hjælpe sin unge partikammerat efter det voldelige overfald.

“Min retsfølelse bliver ofte stødt, når jeg hører den slags eksempler,” siger Peter Hummelgaard med henvisning til dominansvolden og ydmygelsen af Asbjørn Frier.

Justitsministeren vil nu kæmpe for hårdere straffe til voldsmænd. Anledningen er blandt andet det voldelige overfald på den unge socialdemokrat.

Den politiske elite passer på hinanden. Befolkningen bliver desværre ofte glemt i det omfattende kammerateri på Christiansborg.

*

På fotoet øverst ses Asbjørn Frier med sin partileder, Mette Frederiksen, og den forhenværende justitsminister, dansk-etiopieren Mattias Tesfaye, der er idømt en fængselsstraf i overensstemmelse med straffelovens paragraffer for et indbrud i en pølsevogn.

 

 

Udover at være medlem af DSU er Asbjørn Frier ifølge Linkedin eventkoordinator hos A4 Medier og landsudvalgsmedlem i HK Ungdom Danmark.

ANNONSE