Nyt

I august blev Mehmet Ali Yücelbaş dømt for dominansvold og grove trusler ved retten i Sønderborg. Retssagen blev kendt som ‘kys-min-fod’-sagen i folkemunde.

Straks efter dommen blev den tyrkiske voldsmand kørt til en lukket ungdomsinstitution, hvor han skal opholde sig i fire måneder.

Allerede få dage efter domsafsigelsen er Mehmet Ali Yücelbaş tilbage på de sociale medier, hvor voldsmanden slår sig løs.

Hvis danskerne tror, at den tyrkiske voldsforbryders straf betyder et farvel til muntre stunder på Facebook – så bliver de slemt skuffet.

Det er skærpende, at Mehmet Yücelbaş kort tid inden dommen fremfører digitale drabstrusler mod et vidne i retssagen.

Ofret kan kort tid efter iagttage, at Mehmet Yücelbaş får lov at boltre sig på internettet. Selvom han er lukket inde på en sikret ungdomsinstitution. Man kan dårligt forestille sig en større hån af Mehmet Yücelbaş’ ofre.

Befolkningen kan med selvsyn se den pædagogiske slaphed, der omgiver den voldsdømte tyrker under hans afsoning.

18. august 2020 modtager Mehmet Ali Yücelbaş en omfattende dom ved Retten i Sønderborg. Tyrkeren bliver blandt andet dømt for at ydmyge en 14-årig dansk dreng med tæsk, spark og slag. Sluttelig tvinger den tyrkiske voldsmand sit danske offer til at kysse sine fødder.

Syv dage inden har Mehmet Yücelbaş afsendt drabstrusler mod et centralt vidne i voldssagen.

”Jeg boller din søster”, ”jeg knepper din familie” og ”jeg stikker dig inden retten” lyder nogle af de voldsomme trusler, som Mehmet Yücelbaş sender via en mobiltelefon – som optakt til retssagen.

ANNONSE

Politiet handler hurtigt. 11. august 2020 bliver tyrkeren varetægtsfængslet på den lukkede ungdomsinstitution Koglen. Her drager pædagoger omsorg for unge mennesker, der ofte har begået grov vold.

Det skal vise sig, at pædagogerne på Region Midtjyllands ungdomsinstitution har en noget lempelig måde at behandle de indsatte på. Her kan man åbenlyst chatte og skrive på de sociale medier.

Da Mehmet Ali Yücelbaş får sin dom på to års ‘ungdomssanktion’, bliver han kørt direkte tilbage til pædagogerne på Koglen på bagsædet af en politibil. Dommeren mener ikke, at tyrkeren skal løslades.

Anklageren i ‘kys-min-fod’-sagen fortæller, at den dømte skal være under konstant opsyn de næste fire måneder (indtil december 2020, red.).

Denne ‘straf’ viser sig at tillade fri adgang til internettet og de sociale medier. Det onlinemiljø, hvor den dømte voldsforbyder tidligere har afsendt drabs- og vidnetrusler.

29. august 2020 logger Mehmet Ali Yücelbaş på Facebook. Det er kun 11 dage siden, han modtog sin dom.

Den tyrkiske voldsmand sender en hilsen til sin 14-årige lillesøster Sinem Yücelbaş:

“Ohaaa,” skriver Mehmet Yücelbaş på søsterens Facebookprofil.

Dagen efter tikker der en hilsen tilbage til det indespærrede familiemedlem:

“Jeg elsker dig Mujat 💋, “ skriver Sinem Yücelbaş.

Denne ordveksling på Facebook viser, at dømte og indespærrede voldsmænd har adgang til internettet og de sociale medier, når de afsoner voldsdomme.

Udover Facebookadgang er der en bred vifte af aktiviteter på institutionen Koglen, hvor Mehmet Yücelbaş holdes under opsyn. Voldsforbryderen kan for eksempel muntre sig med en udfordrende klatrevæg, dyre Apple-computere, basketball og god mad.

Når dømte indvandrere kan færdes på Facebook efter deres voldsdomme og vidnetrusler, så hører retfærdigheden op.

Ofrene må endnu engang se sig ydmyget af den bundkriminelle Mehmet Ali Yücelbaş og det slappe danske retssystem.

*

Min kommentar til Mehmet Yücelbas’ dom kan læses på debatsiderne i Dagbladet Information

ANNONSE