Nyt

Italien har for nylig vedtaget en lov, der beskrives som et første skridt mod at tage kontrollen over Europas sydlige grænser tilbage. 

Decreto Cutro, som trådte i kraft den 9. marts, skulle ratificeres som lov af parlamentet inden for 60 dage for at blive gjort permanent.

– Arbejder for hele Europa

I en tale på Conservative Political Action Conference, bedre kendt som CPAC Hungary, forklarede Simone Billi, som sidder i det italienske underhus for Matteo Salvinis Liga-parti, Decreto Cutro og foreslog at forbedre grænsekontrollen for at bringe indvandringen ned på et niveau, som samfundet kan leve med:

“Vi godkendte Decreto Cutro, og med det følger nye regler for indvandring, såsom op til tredive års fængsel for dem, der kontrollerer de både, der transporterer indvandrerne. Som jeg ser det, arbejder vi på dette store problem på vegne af hele Europa – og vi arbejder godt, men vi er nødt til at tage det skridt for skridt. Vi er nødt til at udvikle en strategi, og vi er nødt til at gøre det sammen med de andre europæiske lande.”

FN programmatisk “dybt bekymret”

Internationale organer som FN’s Højkommissariat er “dybt bekymrede” over Decreto Cutros forenelighed med international flygtninge- og menneskerettighedslovgivning:

https://twitter.com/fulllvia/status/1659184558913273857?s=20

Decreto Cutro er opkaldt efter den tragedie, hvor 94 mennesker døde nær Cutro i Calabrien i februar sidste år. Fem menneskesmuglere blev arresteret, hvoraf den sidste – en tyrker – blev udleveret til Italien efter at være blevet fanget i Graz i Østrig.

Forening af konservative kræfter

Billi understregede også CPAC’s rolle i at forene konservative kræfter og finde fælles fodslag for forskellige konservative bevægelser:

“CPAC-mødet styrker forbindelserne mellem konservative mennesker fra hele verden. Vi får indsigt i hinandens holdninger, og det gør os i stand til at udvikle bedre strategier.” Han opfordrede også EU til at realisere sine mål for reduktion af CO2-udledningen. 

Simone Billi insisterede ifølge ReMix på, at der stadig er plads til indvandring til Italien og Europa, men kun for lovlige indvandrere og ægte flygtninge.

Italia vil gi menneske­smuglere opp mot 30 års fengsel

ANNONSE

Mest læst

Servicemeddelelse

De blev til monstre

Manifest i en mørk tid