Nyt

Som det første gymnasium i Aarhus-regionen forbyder Langkær gymnasium bøn på skolen. Det var ved at blive en plage, at eleverne samlede sig til bøn i skoletiden.

»Der var 35-40 drenge her, og på den anden side af døren var der nogenlunde samme antal piger på sådan en almindelig fredag middag,« fortæller rektor Yago Bundgaard fra gymnasiets kælder, hvor han gang på gang har måttet stoppe muslimske elever i at bede.

»Jeg forklarede dem, at vi på skolen fokuserer på det, som holder os sammen og ikke det, som gør os forskellige,« siger han til DR Østjylland.

Skolen ønsker at være religiøst neutral. Man skulle tro det ville være prisværdig, men pressen kalder skolen for “omstridt” fordi den samler de danske elever i en klasse i 1.g. Det er for om mulig at holde på de få danskere der er tilbage. Nogle ser ud til at foretrække principper fremfor mennesker.

70 procent af eleverne er af udenlandsk afstamning.

 

Det er ikke første gang der er strid om bøn i skoletiden.

 

http://www.b.dk/nationalt/omdiskuteret-gymnasium-forbyder-boen-paa-skolen

ANNONSE