Kopierede/fra hoften

I Paris træder en rektor tilbage, efter at dødstrusler fra militante muslimer har cirkuleret mod ham på sociale medier. Dette rapporterer BBC.

Frankrigs premierminister siger, at en teenagepige vil blive sagsøgt af staten, fordi hun fejlagtigt beskyldte rektor for at have slået hende under et ophedet skænderi om, at hun bar en islamisk hovedbeklædning.

Rektoren insisterede på, at eleven tog sin hijab af inde på skolen, i overensstemmelse med sekulær fransk lov.

Den militante islamiske trussel mod franske skoler bliver taget meget alvorligt, efter terrormordene på to lærere.

Samuel Paty blev halshugget på gaden i en forstad til Paris den 16. oktober 2020. Dominique Bernard blev dræbt på sin skole i byen Arras den 13. oktober 2023. Begge blev myrdet af militante muslimer.

Rektor på skolen i Paris, hvis navn ikke er blevet offentliggjort, meddelte sin beslutning i en e-mail sendt i fredags til kollegerne på Maurice Ravel Lycée i det 20. arrondissement i Paris.

ANNONSE

“Jeg har endelig taget beslutningen om at forlade mine funktioner”, forklarede han, “for min egen og institutionens sikkerheds skyld”.

“Jeg forlader jer efter syv rige og intense år ved jeres side, og efter 45 år inden for offentlig uddannelse”, skrev han og takkede sine kolleger for den støtte, de havde vist ham i de seneste uger.

I en hændelse den 28. februar bad rektor tre kvindelige elever om at følge loven, ved at fjerne deres hovedbeklædning. To af dem fulgte opfordringen. Den tredje gjorde ikke, og der opstod et skænderi, ifølge BBC.

I dagene efter modtog rektor dødstrusler på de sociale medier, og skolen indberettede sagen til indenrigsministeriet.

Anklagemyndigheden oplyser, at to personer er blevet anholdt i forbindelse med dødstruslerne. Deres identitet er ikke blevet offentliggjort, men undervisningsministeriet oplyser, at de ikke har nogen forbindelse til skolen.

Politiet patruljerede omkring skolen, som også fik besøg af undervisningsminister Nicole Belloubet.

Betjentene fandt ingen beviser for, at rektoren havde slået pigen. Nu har premierminister Gabriel Attal sagt, at hun vil blive stillet for retten for at komme med falske anklager.

“Staten … vil altid stå sammen med disse embedsmænd, dem, der er i frontlinjen mod disse krænkelser af sekularismen, disse forsøg på islamistisk indtrængen i vores uddannelsesinstitutioner,” siger han.

Politikere fra både venstre- og højrefløjen udtrykker forargelse over, at en respekteret lærers karriere skal afsluttes på grund af trusler.

“Denne regering er ude af stand til at beskytte vores skoler,” siger partileder Marine Le Pen fra Rassemblement National på X, tidligere kendt som Twitter.

“Det er et nederlag for staten … og islamismens koldbrand vinder endnu mere terræn,” kommenterer hendes niece Marion Maréchal fra det rivaliserende højrefløjsparti Reconquête.

– Det er, hvad der sker, når ens politik er “ikke at lave bølger”. Det er der, alle disse små kapitulationer fører hen,” påpeger Bruno Retailleau fra Det Republikanske Parti.

“Det er uacceptabelt. Når en rektor siger op på grund af dødstrusler, er det et kollektivt nederlag,” siger Boris Vallaud fra det franske socialistparti.

Onsdag blev flere skoler i Paris tvunget til at lukke, efter at have modtaget bombetrusler, tilsyneladende fra islamister, og i sidste uge modtog omkring 30 andre skoler i Paris-området lignende trusler, ledsaget af en video af en halshugning.

Politiets efterforskere er naturligvis nødt til at tage sådanne trusler alvorligt. BBC antyder dog, at truslerne kan være en del af en russisk desinformations kampagne.

Premierminister Attal advarede tidligere på måneden om, at Kreml havde iværksat en “massiv destabiliserings kampagne” for at underminere franskmændenes støtte til krigen i Ukraine.

Sommer-OL 2024 afholdes også i Paris fra den 26. juli til den 11. august, hvilket øger frygten for terrorangreb.

 

Frankrike: Lærer myrdet i knivangrep, gjerningsmannen ropte «Allahu akbar»

/https://www.document.no/2023/12/08/milde-straffer-franske-tenaringer-domt-for-medvirkning-til-drap-pa-samuel-paty

/https://www.document.no/2023/11/27/frankrike-utestenger-85-elever-for-a-ha-forstyrret-hyllest-til-terrordrepte-laerere/

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden