Dag: 22. marts 2023

Francisco de Goya (1746–1828). Olje på lerret, 280 x 336 cm, Museo del Prado, Madrid. Spansk titel: La familia de Carlos IV. I året 1800 ble Goya utnevnt til kongelig spansk hoffmaler, og startet arbeidet med bildet, som ble fullført i 1801. Vi kan lese mer om de avbildede personer her og her. Ytterst til […]

Les Mer...

Medierne er gået sammen med demokraterne og eliten og brændt deres broer. Der er ingen vej tilbage. De må køre løbet til enden. Trump skal stilles for retten, han skal ydmyges foran hele verden. Men ved at gøre det gør demokraterne noget irreversibelt: De ødelægger den amerikanske retsstat.

Les Mer...

Det er et gennemgående træk ved nutidens politikere, at de vil have stor magt, men intet ansvar. Vi har lige været igennem en pandemi. Ingen tog ansvar for fejlene. Eller findes svaret et helt andet sted: Der var ingen fejl. Det er da ikke underligt, at de ikke tager ansvar. Måske skal pandemien ses som […]

Les Mer...

Ukens tema i kunstspalten er den spanske maler og grafiker Francisco de Goya (1746–1828), og da passer det utmerket å høre Alicia de Larrocha (1923–2009) spille Enrique Granados‘ (1867– 1916) Goyescas for klaver, komponert i 1911, og generelt inspirert av Goyas verker.

Les Mer...

Western governments are filled to the brim with people entirely lacking in real-world experience or specialized knowledge. In recent decades, a noticeable trend in the West has been to elevate politicians, as young and inexperienced as possible, into offices as high as possible.

Les Mer...

Ekstra Bladet – artikel ved journalist Cecilie Erland – skriver om den udviste bandekriminelle Erhan Onaran, der var en ledende figur i indvandrerbanden NNV:

Les Mer...

Jeg blev ringet op af en kvinde fra en dansk radiokanal, der ville vide, om jeg ville stille op til en diskussion om krigen. Hun gik ud fra, at jeg som højreorienteret var tilhænger af invasionen, men hun mistede hurtigt interessen, da jeg fortalte, at jeg var krigsmodstander. Hun gad end ikke høre min begrundelse.

Les Mer...