Kommentar

New York Times har en stor artikel om en af ​​brandstifterne den 6. januar. Ray Epps dukker op i billedet. Han stod med en Trump-kasket i Washington den 5. januar og sagde til folk “i morgen skal vi ind i Capitol”. Folk reagerede ved at råbe “fed, fed”. De forstod, at han var en føderal agent og provokatør.

Når New York Times forsøger at fremstille ham som et offer hænger historien ikke sammen. Det er et tegn på, at det er ved at falde sammen for den officielle fortælling. Hvis udvalgets præsentation den 6. januar havde vundet frem, ville New York Times-historien have været kontraproduktiv. Hvorfor henlede opmærksomheden på en person, der har så mange spørgsmålstegn hængende over hovedet? Det understreger kun, at de føderale myndigheder ikke har rent mel i posen.

Efter 6. januar begyndte journalister og uafhængige at analysere, hvem der var hvem i masserne, og hvem der gjorde hvad. Så var der en mand, der skilte sig ud, og han blev identificeret som Ray Epps. Han deltog i en demonstration i Washington den 5. januar og opfordrede de tilstedeværende til at gå til og ind i kongressen næste dag. Folk ved ikke, om de helt tror på, hvad de hører. De siger “hvad? – gå ind i Kongressen!” Epps gentager det næsten som en ordre. Efter et stykke tid begynder folk omkring ham at råbe “fed, fed”.

ANNONSE

Folk ved, at den føderale regering er i stand til meget. Epps lugtede ligefrem af provokatør.

Dagen efter bliver han filmet stående foran barrikaderne ved Capitol Hill omkring 13.00. Det er før Trump er færdig med at tale. Der sker ikke noget ved spærringerne, indtil Epps hvisker noget i øret på nogle unge mænd. Så går de løs på spærringerne og river dem løs.

I tiden efter endte Epps på FBI’s liste over eftersøgte den 6. januar. Han stod ret højt på listen. Men så lykkedes det at finde ham. Det var i juni 2020. Hvorfor blev sådan en nøgleperson ikke anholdt? spurgte man.

Kort efter forsvandt Epps fra FBI’s liste over efterlyste. Nu var folk på patrioternes side sikre: Epps var en provokatør.

Revolver.news har lavet en lang bio om Epps, og deres arbejde har været så troværdigt, at det har vundet indflydelse blandt andre medier og i offentligheden.

Der var noget fishy over stormen den 6. januar helt fra begyndelsen og en figur, som Epps er god at hægte mistankerne på.

I denne uge lækkede thegatewaypundit.com en masse materiale fra en FBI-whistleblower. FBI havde en informant hos Proud Boys i Kentucky. Det, han rapporterede før, under og efter den 6. januar, stemmer meget dårligt overens med, hvad myndighederne siger offentligt.

I høringen den 6. januar fortælles det, at Oathkeepers og Proud Boys havde våben med sig, og at dette var aftalt med Trump på forhånd. De skulle ændre valgresultatet med vold.

Det er så forenklet en historie, at man kræver beviser. Men de findes ikke. Der er aldrig blevet fremlagt beviser for våben, heller ikke under høringen. En vågen person vil forstå, at når så stærke påstande fremsættes uden et eneste bevis, er det fordi de ikke eksisterer. Det er fri fantasi.

I samme retning er det, der blev sagt, da Cassidy Hutchinson vidnede, at Trump havde bedt om, at metalkontrollen blev slået fra, så Proud Boys kunne bringe deres våben ind i Kongressen. Hvor er dokumentationen for sådan en sindssyg påstand?

Hutchinson hævdede, at Trump havde bedt Secret Service om at køre ham til Capitol Hill. Da de nægtede, angreb han en af ​​dem.

Da denne historie tikkede ud, sendte TV2 et breaking news ud: Nu er Trump færdig. Han overlever ikke dette.

Andre main-stream medier udsendte lignende meddelser. De troede på historierne.

De bandt sig til masten allerede i valgkampen i 2016. De var kommet med på rejsen. Nu var det for sent at hoppe af.

New York Times hvidvaskning af Ray Epps er et udtryk for, at folkene bag denne fortælling kæmper indædt. Det truer med at smuldre mellem hænderne på dem. New York Times blotter sig selv i en rolle, der er fuldstændig ukendt for avisen: et propagandabureau, der er villig til at prostituere sig for interesser, der ikke skyer nogen midler.

Om noget bekræfter artiklen negativt, at 6. januar var en føderal operation. Ved at insistere på, at en brandstifter var en brandmand, afslører avisen sig selv.

Ray Epps har lidt enormt i de sidste 10 måneder, da højreorienterede mediefigurer og republikanske politikere grundløst har beskrevet ham som en hemmelig regeringsagent, der var med til at anstifte angrebet på Capitol sidste år. (…) Hr. Epps, 61, var ikke bare en tilskuer den 6. januar. Han rejste til Washington for at støtte Mr. Trump, blev optaget og opfordrede folk til at tage til Capitol og var der selv på dagen for overfaldet. Men gennem en række begivenheder, der fordrejede hans rolle, blev han symbolet på denne konspirationsteori om F.B.I. da det spredte sig fra udkanten til mainstream. Obskure højreorienterede medier, som Revolver News, brugte selektivt redigerede videoer og ubegrundede logiske spring til at fremstille ham som et hemmeligt føderalt våben med ansvar for et “ophidselseshold”, der var ansvarligt for at sætte gang i optøjerne ved Capitol.

Hvem bragte historien ud i mainstream? Tucker.

Historierne om Mr. Epps blev hurtigt grebet af Fox News-værten Tucker Carlson, som gav dem et bredere publikum. De blev også gentaget af republikanske medlemmer af kongressen som repræsentant Thomas Massie fra Kentucky og senator Ted Cruz fra Texas.

Til sidst kom Trump med i kampen, idet han nævnte hr. Epps ved et af sine politiske stævner og smed brændstof på et viralt Twitter-hashtag, #WhoIsRayEpps.

Der er meget at bortforklare:

Hr. Epps sagde også, at han fortrød, at han sendte en sms til sin nevø, længe efter at volden var brudt ud, hvori han omtalte, hvordan han hjalp med at orkestrere bevægelserne af mennesker, der forlod Mr. Trumps tale nær Det Hvide Hus ved at pege dem i retning af Capitol.

Epps blev opsporet på ranchen i Arizona af blandt andre Daily Mail. Han var den gode historie. Men efter alle afsløringerne om, hvor mange provokatører der var til stede den 6. januar, og hvor meget mærkeligt der havde fundet sted, blev livet uudholdeligt for ham. Epps flygtede og bor nu på en campingplads i Rocky Mountains med sin kone.

De vilde påstande fra 6. januar komiteen øger opmærksomheden om ham. Han er den virkelige historie, mens det, Liz Cheney og Jamie Raskin laver, er vanvid.

Der er nu et lovforslag til behandling i Kongressen, der vil gøre regeringens rolle i 6. januar begivenhederne skjult for offentligheden for altid.

https://www.nytimes.com/2022/07/13/us/politics/jan-6-conspiracy-theory-ray-epps.html

ANNONSE