Kommentar

 

Det som sker i USA er hinsides ord og udviklingen går med rekordfart. Tucker Carlson gør en heroisk indsats. Han har taget et retorisk greb. Han tager Demokraterne og medierne på ordet: 6. april var det tre måneder siden Qanon stormet Capitol Hill. “Alle” husker hvor alvorlig det var. Chuck Schumer (D-NY) sagde USA havde fået en ny dato indgraveret i den nationale hukommelse, på linje med Pearl Harbour.

At sidestille noget med japanernes angreb på flådebasen, som trak USA ind i anden verdenskrig, er ikke bare en verbal overdrivelse. Demokraterne mener det alvorligt. Det var derfor de udstationerede 27.000 soldater i Washington og byggede et højt hegn rundt om Capitol Hill. Medierne fungerer som klakører og megafon.

FBI påberåbte sig undtagelseslove og begyndte umiddelbart indsamling af teledata om alle som befandt sig i nærheden af Capitol Hill. De inkluderede også kongresmedlemmer. I et klip fra en høring siger senator Mike Lee til FBI-chef Christopher Wray at han er blevet kontaktet af mange agtværdige borgere, som er blevet ringet op af FBI eller indkaldt til afhøring, udelukkende fordi de var i hovedstaden 6. januar. De er blevet skræmt. Hvorfor bruger FBI et så fintmasket net? Wray vifter ham bare væk. Dette er en så stor efterforskning at han ikke kan gå i detaljer. Wray viser at han står over Kongressen. Hvor har han sin autoritet fra?

ANNONSE

Wrays virkelige chef befinder sig 800 meter fra Det Hvide Hus. Han hedder Barack Obama og snakker med sin tidligere vicepræsident “regularly”, det bekræftede talskvinde Jan Psaki tirsdag, men hun sagde offentligheden havde ingenting at gøre med hvad de snakkede om. De var bare gode venner.

Men alle ved at de ikke var personlig tætte, selv om medierne forsøgte at gøre dem til det. Biden kom til at afsløre lige efter han flyttede ind at han aldrig havde været i præsidentens private rum før. Han har altså jobbet otte år i Det Hvide Hus uden at blive inviteret ind i privaten. Tæt?

Ingen anden afgået præsident har bosat sig i Washington i gåafstand fra Det Hvide Hus. Obamas nærmeste rådgiver Valerie Jarrett bor hos ham. Obama har installeret et såkaldt SCIF-rom, dvs. det er aflytningssikkert. Hvorfor? Han er ikke længere siddende præsident. Et SCIF-rum behøver man kun hvis man har noget at skjule. Som at instruere sin tidligere vicepræsident. Måske Biden fortsat er det. Måske Obama er den virkelige magt bag tronen. Det er en udvikling som er uden parallel i amerikansk historie, men kan forklare at udviklingen går i reformfart, uden at Biden ser ud til at forstå hvad han selv siger. Kamala Harris er nærmest usynlig. Hun har fået ansvaret for krisen ved grænsen i syd, men hverken siger eller gør noget. Hun og ægtemanden skal angiveligt være irriteret over at istandsættelsen af embedsboligen går for trægt. De er tvunget til at bo i gæsteboligen Blair House.

Kamala har ikke imponeret. Måske hun også bare er ment til at være frontfigur for Obama hvis Biden bliver så gaga at han må skiftes ud.

Meget kan gå galt undervejs.

Det Tucker afslører, er skræmmende. 300 mennesker er sigtet eller tiltalt for 6. januar begivenheden. Det bruges til alt det kan trække. Mennesker, som blot befandt sig på Save America-mødet, risikerer otte års fængsel. De som var inde i Kongressen risikerer tyve år og opad. Mens pigerne som dræbte taxichaufføren Mohammed Anwar trolig slipper ud når de fylder 18 år.

Folk sidder månedsvis i isolation. Fængslet i Washington er et af de værste i USA, siger Tucker. Han citerer en forsvarsadvokat som fortæller at hans klient blev så hårdt mishandlet af vagterne at han fik brud på kraniet og mistede synet på det ene øje.

Lad os gentage: En demonstrant bliver mishandlet af vogterne i USA hovedstad så han får brud på kraniet og mister synet på det ene øje.

Der er helt åbenbart en sammenhæng mellem hetzen fra Demokrater og medierne og behandlingen som Trump-tilhængere bliver udsat for.

Det er sådan politistater udvikler sig. Man laver et narrativ om samfundsfjender og opfordrer folk til at angive naboer og kolleger. Det virker. Børn angiver deres forældre og står frem på TV og praler af det.


Men det stopper ikke der. Statsadvokaten som har 6. januar-sagerne, Michael Sherwin, var dum nok til at lade sig interviewe på ”60 Minutes”. Her afslører han at de gik voldsomt ud efter 6. januar for at skræmme livet af folk.

Han siger åbent at de vil søge at få disse mennesker dømt for oprør. Demokraterne kalder det “væbnet oprør”.

 

ANNONSE