Kommentar

Mange af dem, der deltog i stormen på Kongressen 6. januar er ikke tiltalt og ikke identificeret. Mens personer, som gjorde akkurat det samme, fortsat sidder i isolation. Grunden skal angiveligt være, at de er FBI-agenter og hvis de tiltales skal deres identitet offentligøres. Så vil det komme frem at FBI var med til at fremprovokere stormen.

For første gang hævdes det nu at FBI-agenter deltog i optøjerne i Kongressen 6. januar. Hvis det stemmer, vil det være en skandale som kan fjerne den sidste rest af tillid til FBI og justitsministeriet.

Det var revolvernews.com som tirsdag havde gravet frem at der var stor forskel på hvordan domstolene behandlede de identificerede deltagere i indmarchen i Kongressen, af Demokraterne og de liberale medier kaldt “væbnet opstand”.

ANNONSE

Tucker Carlson tog sagen op i nattens sending. Ifølge Tucker er det en mærkelig forskelsbehandling af de pågrebne: Nogen sidder fortsatte i isolation for en lov som forbyder indtrængning på anden mands ejendom. Men andre bliver ikke anklaget for noget som helst, da må de nemlig identificeres for domstolen. Og hvad kan grunden være? De er politifolk. Tucker siger retspapirerne viser at de er politifolk og deltog i optøjerne.

Vi ved, at regeringen skjuler identiteten på mange politifolk, der var til stede ved Kongressen den 6. januar, ikke kun ham, der dræbte Ashli Babbitt. Ifølge regeringens egne retsdokumenter deltog disse politiembedsmænd i oprøret. Nogle gange på voldelige måder.

Vi ved det, fordi regeringen kontinuerligt har rejst tiltale mod de fleste af de mennesker, der var i Capitol den 6. januar. Der var en landsdækkende indsats for at finde dem. Mange af dem er stadig i isolation i dag. Men underligt nok er nogle mennesker, der deltog i oprøret, ikke blevet anklaget. Se på dokumenterne. Regeringen kalder disse mennesker for “ikke-indikerede medsammensvorne.” Hvad betyder det? Det betyder, at de i måske hvert fald er FBI-agenter.

Det er ikke første gang det hævdes at 6. januar var en planlagt provokation. Nu er mistanken blevet stærkere.

Tucker kan fortælle at konkrete personer var indlogeret med intetanende Trump-supportere, i dette tilfælde en Thomas Caldwell. Han “snakker” og kan fortælle at værelseskammeraten er “Person 2” ifølge retsdokumenterne. Han og “Person 3” organiserede stormen. Men hvorfor er Caldwell navngivet i retspapirerne, men ikke person to og tre?

For eksempel er en af disse “ikke-indikerede medsammensvorne” nogen, som regeringen kun identificerer som “Person 2”. Ifølge disse dokumenter boede “Person 2” på samme hotelværelse som en “oprører” ved navn Thomas Caldwell, der angiveligt er medlem af gruppen kaldt Oath Keepers. “Person 2” stormede også “barrikaderne” ved Capitol den 6. januar sammen med Thomas Caldwell.

Regeringens anklager viser endvidere, at Caldwell – som forresten er en 65-årig mand – blev forført til at tro, at der ville være en “hurtig indsatsstyrke”, der også deltog den 6. januar. Den hurtige indsatsstyrke, fik Caldwell at vide, ville blive ledet af en person kaldet “Person 3” – som havde et hotelværelse og en medskyldig.

Men vent. Her er den interessante ting. “Person 2” og “Person 3” var arrangører af oprøret. Regeringen ved, hvem de er, men regeringen har ikke anklaget dem. Hvorfor ikke det? I ved godt hvorfor. De arbejdede næsten helt sikkert for FBI. Så FBI-agenter organiserede angrebet på Capitol den 6. januar ifølge regeringsdokumenter. Og disse to er ikke de eneste.

Der er tale om tyve uidentificerede medlemmer af gruppen Oath Keepers. Disse kan være FBI-agenter. FBI-chef Christopher Wray sagde i en høring i Kongressen at de infiltrerede sådanne grupper.

I alt rapporterede Revolver News, at der er, citat, “op mod 20 ikke tiltalte medsammensvorne i Oath Keeper-anklagerne, der alle spiller forskellige roller i sammensværgelsen, der ikke er blevet anklaget for næsten nøjagtig de samme aktiviteter – og i nogle tilfælde meget, meget mere alvorlige aktiviteter – som dem, der er nævnt ved siden af dem i anklagerne. ”

Hvis handlingerne er de samme, men en gruppe bliver tiltalt og den andre slipper, er noget galt. Mistanken om at det er FBI er ikke taget ud af den blå luft. Wray sad og pralede af at de infiltrerede grupper.

Men spørgsmålet er: Tager politiagenterne selv initiativ til at planlægge forbrydelser? I tilfældet med kidnapningen af Gretchen Whitmer, i Michigan, gjorde de det. Sagen fik stor opmærksomhed også i norske medier.

Lige et øjeblik – der er en enorm forskel på at bruge en informant til at finde ud af, hvad en gruppe, du finder truende, kan gøre, og at betale folk for at organisere en voldelig handling, hvilket er, hvad der tilsyneladende ifølge regeringens dokumenter skete den 6. januar.

Det er en rød linje, og FBI har krydset den. Og det er ikke første gang. De krydsede den røde linje i Michigan. Kan du huske den plan om at kidnappe guvernør Gretchen Whitmer? Og Whitmer er i stand til at skjule noget af sin egen manglende kompetence, skønt ikke det hele, ved at pege på det faktum, at hun ikke er et offer. Efter FBI’s fortælling skulle et helt team af oprørere køre en varevogn op til Gretchen Whitmers feriehytte og kaste hende i bagagerummet og køre væk derfra.

Hjernen bag, sagde FBI, var en mand ved navn Adam Fox. Hvem var Adam Fox? Han viste sig at være en hjemløs fyr, der boede i kælderen på et vakuumreparationsværksted.

Hele historien var en farce. Virkelig fornærmende. Men hvis du læser regeringens tiltaleskrifter nøje, og det burde du, vil du se, at det bliver endnu mere latterligt. Det viser sig, at en af de fem personer i den planlagte “Gretchen Whitmer kidnap van” var en FBI-agent. I varevognen. En anden var en FBI-informant. FBI indrømmer, at en informant eller undercover agent “normalt var til stede” i gruppens møder. Med andre ord arbejdede næsten halvdelen af banden af kidnappere for FBI. Kan du huske den fyr, der som en del af plottet foreslog at bruge en bombe til at sprænge en bro i luften? Det fik en masse presseomtale. Den fyr var undercover FBI-agent.

FBI begyndte denne praksis overfor voldelige islamister.

I Trevor Aaronsons bog “The Terror Factory” analyserede han hver eneste terrortiltale fra 2001 til 2013. Aaronson fandt ud af, at mindst 50 tiltalte var tiltalt på grund af en adfærd, som FBI ikke kun havde opmuntret, men direkte muliggjort. FBI-agenter var i det væsentlige iværksætter af disse forbrydelser.

Blandt andet angrebet i Garland, Texas, i 2015, var iværksat af FBI.

 

Tucker Carlson: Government agents may have helped organize the Jan. 6 Capitol riot

 

 

Oversættelse Karsten Søberg

ANNONSE