Nyt

– Den ungarske model virker! Mange mennesker i Vesteuropa ville have givet halvdelen af ​​deres liv, hvis de kunne have et land uden illegale migranter. I Ungarn har vi ingen illegale migranter.

– Kun dem, vi lukker ind, kan komme.

Sådan udtrykker et anderledes statsoverhoved sig på Twitter. Viktor Orbán, der i resten af ​​Europa betragtes som en homofob og racistisk højreekstremist, opfattes anderledes herhjemme.

På stort set alle områder adskiller han sig fra de politikere, som Vesteuropa er velsignet med i frit fald. Et hurtigt kig på hans Twitter-konto afslører en politisk verden, der næsten ikke er til at genkende.

Med hensyn til Ukraine er Orbán kritisk over for et Europa i økonomisk krise, der bruger milliarder af euro på at fortsætte krigen i det, han beskriver som “et af de mest korrupte lande i verden”.

ANNONSE

Ungarns premierminister mener, at EU bør bruge sin energi på at skabe fred gennem forhandlinger, en holdning, der i stigende grad deles af befolkningen i Vesteuropa, som kæmper med inflation, energipriskrisen og masseindvandring.

Viktor Orbán: Ukraina kan ikke vinne over Russland

Orbán har i løbet af et par dage haft møder med både den franske præsident Emmanuel Macron og den spanske premierminister Pedro Sánchez, hvor han har gjort det helt klart, hvordan Ungarn står i dette betændte spørgsmål.

Orbán påpeger det simple faktum, at der ikke er nogen europæisk konsensus om dette spørgsmål.

Løsningen på situationen i Ukraine kan ikke findes på slagmarken, mener Orbán.

Enighed er også fuldstændig fraværende, når det kommer til migration og LGBTQ-spørgsmål. De katolske lande i Centraleuropa, såsom Polen og Ungarn, er ikke interesserede i at fylde deres lande op med muslimer. De er heller ikke interesserede i at indoktrinere deres børn i skolen i den LGBTQ-religion, der har inficeret store dele af Vesten.

EU-Kommissionen ønsker at åbne EU-medlemskab for Ukraine, men Orbán er kritisk.

EU-Kommissionen har ikke gjort sit hjemmearbejde. De vil presse Ukraines EU-optagelse ned i halsen på os uden at overveje konsekvenserne for europæiske skatteydere og landmænd. Det er noget sludder!

Orbán er heller ikke tilhænger af velfærdsstaten. Han ønsker ikke en velfærdsstat men en arbejdsstat. Økonomien skal styrkes ved, at alle er i arbejde, skatterne er lave og staten støtter kernefamilien, som er under hårdt angreb i hele Vesteuropa.

Dette er fuldt ud muligt uden uønsket og destruktiv immigration. Der er ingen pro-palæstinensiske demonstranter, der råber fra floden til havet i gaderne her i Budapest.

Der var en demonstration mod krigen lige efter terrorangrebet. Men det gik glat, og de fleste bar israelske flag. Men sammen med israelskede flagene marcherede nogle også med palæstinensiske flag, stille og roligt ved siden af ​​hinanden.

Budapest er Europas sikreste by, både for jøder og for kvinder. Kvinder slentrer hjem fra arbejde sent om aftenen iført miniskørter og stramme T-shirts. Når jeg har stillet spørgsmål til, om de føler sig trygge, forstår de ikke spørgsmålet.

Du støder på bartendere med sådanne jødiske krøller iført kippaer. Efter angrebet mod Israel den 7. oktober er en politimand eller to på stedet i Europas største synagoge i Dohany utca, men de står for det meste og keder sig.

I den igangværende konflikt mellem Hamas og Israel er der næppe tvivl om, hvor Orbán står.

Ikke engang det grønne vanvid formår at lamme Ungarn. Orbán støtter gerne tiltag, der forbedrer miljøet. Men massive statstilskud fra korrupte klimafyrster er ikke vejen at gå, teknologien skal udvikles af private investorer.

Afstanden mellem Ungarn og Norge i klimaspørgsmålet er dermed fuldstændig.

Orbán modtager selvfølgelig også kritik. Hovedstaden Budapest er ikke Orbáns hjemmebane. Byen har en grøn-venstre borgmester, Gergely Karácsony, som leder en koalition af oppositionspartier.

Han bliver kritiseret for at knytte sig tættere til Putin, og samarbejdet med Kina er også en grim ridse i lakken.

Parlamentet i Budapest. Foto: Pixabay

Men selv stærkt venstreorienterede journalister, man møder, er ikke tilhængere af f.eks. illegal migration. De vil flytte landet i retning af en velfærdsstat og mere omfordeling kombineret med mindre korruption.

Orbán er blevet anklaget for nepotisme og korruption, og anklagerne kan ikke afvises fuldstændigt. Men spørgsmålet er, om korruptionen i Ungarn er så meget værre end i Norge, hvor ledende politikere hele tiden bliver fanget i svindel, og nogle faktisk formår at lade som om, de ikke ved, hvor de bor med deres mand og børn.

For os, der er på besøg, er dette ligegyldigt. Man møder hårdtarbejdende mennesker, og alle de unge taler engelsk. Piger og kvinder klæder sig som piger og kvinder, og selv de få transpersoner, du møder, opfører sig som normale, høflige mennesker.

Alt er billigt, priserne er langt under halvdelen af ​​norske priser. Det er dog relativt dyrt at leje en lejlighed, men Budapest er trods alt en storby.

Dette er ingen hyldest til Orbán, bare en beskrivelse af, hvad han siger, han står for, baseret på nogle Twitter-beskeder fra de sidste par uger samt en del historie. Især tilnærmelsen til Kina og Rusland skaber reaktioner, også i Ungarn.

Man skal dog huske, at Ungarn er blevet udpeget som persona non grata af et forenet Vesteuropa, og det var også en del af baggrunden for Ungarns manglende vilje til at godkende Sverige som nyt NATO-medlem .

De svenske socialdemokrater beskyldte blandt andet Orbáns regering for at være fascistisk, da de valgte at støtte ungarske kvinder, der havde børn, i stedet for at importere muslimer.

Sveriges velfærdsminister Annika Strandhäll (S) gik hårdt ud mod Ungarns regering i februar 2019. I en Twitter-besked skrev hun blandt andet, at premierminister Viktor Orbáns nye familiepolitik oser af 1930’erne og beskrev udviklingen i landet som alarmerende.

– Nu ønsker Orbán, at der skal fødes flere “rigtige” ungarske børn. Denne type politik vil skade kvinders selvbestemmelse, noget kvinder har kæmpet for i årtier, skrev hun.

Køb “Europas mærkelige død” her.

ANNONSE