Kommentar

Er der nogen, der kan huske Emmanuel Goldstein? Han var en af hovedskikkelserne i George Orwells Nittenfireogfirs, hvor han anførte en hemmelig organisation, der ville omstyrte Partiets regime. Så farlig og modbydelig var han, at Storebror havde gjort ham til genstand for regelmæssige indslag af ”to minutters had”, som dagligt skulle opgejle menneskemasserne.
Goldstein (der til forveksling ligner Josef Stalins modstander, Lev Trotskij) lever i bedste velgående i skikkelse af Donald Trump, men siden 2016 nøjes Partiet ikke med to minutter, men udspreder had dagen lang og året rundt. Hertil får Partiet villig bistand af medierne, der i stort omfang lever af at hade Trump, og hvis manden med det mærkelige hår ikke har gjort noget på det seneste, finder medierne med hjælp fra FBI og Justitsministeriet på noget, som de kan opskræmme befolkningen med.
Trump-hadet er nu så indarbejdet, at det har antaget religiøse dimensioner som Satan i Bibelen. Spørger man en gennemsnitlig Trump-hader – eller for den sags skyld en dansk journalist – hvilke forbrydelser den tidligere præsident sådan rent konkret har gjort sig skyldig i, bliver de underligt mundlamme, og har ingen anden forklaring, end at han er ond og en trussel mod demokratiet samt et all-round dumt svin.
Den netop offentliggjorte Durham-rapport fulgt op af flere whistleblowers vidnesbyrd i Repræsentanternes Hus bevidner, at der ikke er fugls føde på beskyldningerne om, at Trump skulle være russiske agent, eller at han vandt præsidentvalget i 2026 med hjælp fra Vladimir Putin. Hele Ruslands-historien var opdigtet af Hillary Clintons inderkreds
.
Efter Durham-rapporten skulle man måske tro, at Trump-hadet havde fået et grundskud. Måske ville medierne brødebetynget indrømme, at de havde fyldt befolkningen med løgn?
Hvor naiv kan man være? Som den amerikanske journalist, Matt Taibbi, netop har påpeget: Skyder man Ruslands-historien ned, vil den som et spejl blive knust til mange nye anti-Trump-historier.
Og det var netop, hvad man blev vidne til, da tre whistleblowers fra FBI for et par dage siden aflagde vidnesbyrd om den systematiske korruption i det, der engang blev anset for verdens mest professionelle politi.
Det havde været forbundet med store personlige omkostninger for de tre at træde frem. En havde måttet forlade FBI, og de to andre var blevet suspenderet uden løn. Som et af vidnerne udtrykte det: Hvis du træder FBI over tæerne, bliver du og din familie knust.
Og hvordan blev de behandlet af de demokratiske medlemmer af undersøgelsesudvalget? Med foragt, had og beskyldninger.
I Hadets Republik må man glemme alt om de gamle spilleregler – forfatningen, retsstaten, ytringsfriheden, fairness.
Vi lever midt i en indre krig, og i krig gælder alle kneb. Tænk på det, næste gang du tænder for fjernsynet.
ANNONSE