Dag: 1. marts 2023

Mette Frederiksen har nedsatt et utvalg som skal ansvarliggjøre mediene, og bloggere og influencere nevnes spesielt. Det er et tegn i tiden: Myndigheten stoler ikke lenger på folket og vil ha kontroll på hva de får vite. Det var dette Gro var uforsiktig nok til å si til Dagsavisen for noen år siden. De vil […]

Les Mer...

Johannes Flintoe (1787-1870). Penn og blyant på papir, 16,4 x 20,5 cm, Nasjonalmuséet, Oslo. Johannes Flintoe kan kanskje betraktes som forgjenger og inspirator for den nasjonalromantikken som her i Norge begynte å etablere seg rundt midten av 1800-tallet. Et viktig element her var Flintoes lærergjerning fra 1822 til 1851 ved Den kongelige Tegneskole i Christiania. […]

Les Mer...

Skal den stille totalitarisme lykkes, må man så vidt muligt også afskære båndene til den overleverede kultur. Folk skal glemme, hvordan det var engang, og hvad er mere naturligt end at sløjfe en institution fra 1686? Det er heller ikke godt, at Store Bededag blev kaldt en helligdag, for i den fagre nye stat er kun staten hellig.

Les Mer...

Fire elever på Kettlethorpe High School i den nordengelske by Wakefield er blevet suspenderet fra skolen i en uge efter en episode onsdag i sidste uge, hvor en kopi af Koranen blev lettere beskadiget. Rygtet ville have det til at den var antændt, hvilket ikke stemte.

Les Mer...

Pia Kjærsgaard spørger, om Søren Pind virkelig er den rette mand til at lede det nye medieansvarsudvalg ud fra udtalelser om, »hvordan bloggere og influencers i højere grad kan stilles til ansvar for det indhold, de publicerer og videregiver«. Det indsatte ord “ansvar” siger alt om, hvad formålet er: At bringe den offentlige samtale under myndighedernes kontrol. Så er Pind den rette mand til opgaven.

Les Mer...

The most important war being waged today is one that is never discussed openly in the press: the covert war over information.

Les Mer...

Da covid-pandemien nåede Amerikas kyster, var de amerikanske medier ikke interesserede i at finde ud af, hvor den kom fra, og hvordan den var undsluppet. De var derimod ivrige efter at beskylde præsident Trump for at være racist og konspirationsmager. Det eneste, de var optaget af, var at angribe Trump. Vidste de, at de løj?

Les Mer...

Det kommer helt bakpå politikerne at noen kan reise seg mot deres suverene rett til å styre. Selv om det forelå en dom i Høyesterett har de ikke tatt signalet. De har sittet 500 dager helt uvirksomme. Når aksjonistene setter seg i bevegelse vil de ha flere møter. De sier: -Vi kan vel snakke om […]

Les Mer...