Nyt

Fire elever på Kettlethorpe High School i den nordengelske by Wakefield er blevet suspenderet fra skolen i en uge efter en episode onsdag i sidste uge, hvor en kopi af Koranen blev lettere beskadiget. Rygtet ville have det til at den var antændt, hvilket ikke stemte.

En tiendeklasse, der siges at være autist, havde fået besked på af venner om at tage en koran med i skolen efter at have tabt et videospil, skriver The Times.

Koranen fik en behandling, der efterlod nogle mindre ridser på omslaget og nogle af siderne, men politiet var ligevel blevet involveret, da der opstod rygter om, at Koranen var blevet sat i brand, oplyser den engelske avis.

ANNONSE

A boy had taken the Quran to school last week and given it to another pupil who read out passages on the tennis court, according to Akef Akbar, a councillor who is working with the school. He said the book was later taken inside, where it fell on the floor before being put in a pupil’s bag.

En dreng havde taget Koranen med i skole i sidste uge og givet den til en anden elev, som læste passager op på tennisbanen, ifølge Akef Akbar, en rådmand, der arbejder med skolen. Han sagde, at bogen senere blev taget indenfor, hvor den faldt på gulvet, inden den blev lagt i en elevtaske.

Politiet har givet bekymrede forældre i den lokale moske om, at ødelæggelsen af ​​Koranen betragtes som en “hadehændelse”, og skolens rektor siger, at elevernes opførsel var “uacceptabel”. Storbritanniens indenrigsminister Suella Braverman er bekymret, men ønsker, at politiets reaktion er “proportionel”.

Inspektør Andy Thornton henvendte sig til bekymrede forældre i den lokale moske og fortalte dem, at skaden blev behandlet som en “hadehændelse”.

Men alt der handler om koranen i omgivelser hvor der findes vantro, risikerer at eskalere.

In a tweet that was later deleted, Usman Ali, another councillor, claimed the book had been “desecrated” and it “needs to be dealt with urgently by all the authorities, namely the police, the school and the local authority”.

I aftes sagde en kilde tæt på Braverman: “Disse er meget bekymrende rapporter. Indenrigsministeren er på det rene med, at politiets reaktion altid skal være forholdsmæssig og overveje små børns tarv som en prioritet frem for enhver opfattet fornærmelse.”

Moren til den tiende klasse, der tog Koranen med sig, som har undskyldt på hans vegne og siger, at han er ked af det, der skete, fortæller også, at hendes dreng har modtaget dødstrusler, er angst og ikke spiser.

Politiet i West Yorkshire ville ikke tale med The Times om sagen.

Humanists UK siger i en kommentar, at beslutningen om at suspendere de fire elever er rystende, og at skolen har tyet til overdrevne repressalier efter pres fra en religiøs gruppe.

Politi, skole og politikerne i Storbritannien reagerer som om landet var Pakistan, de renes land.

ANNONSE