Dag: 1. februar 2023

Hans Holbein den eldre (1465–1524). Tempera og olje på furutre, 167 × 152 cm, Hamburger Kunsthalle. Kyndelsmesse, latin Missa candelarum feires den 2. februar. I den kristne tradisjon markerer det årsdagen for Jesu presentasjon i Templet i Jerusalem, som beskrevet i Lukas-evangeliets annet kapitel, vers 22-39 (DNB 1930): Og da deres renselses-dager efter Mose lov […]

Les Mer...

De islamiske slavehandlere deporterede omkring 10 millioner afrikanere til den arabiske verden, inden europæerne kom på banen, idet den muslimske handel med sorte slaver havde varet siden 600-tallet. Ifølge det historiske værk ’ Le Génocide Voilé’ var der mere end 17 millioner afrikanske ofre for den arabisk-islamiske slavehandel. Omkring 11 millioner afrikanere blev transporteret til Den Nye Verden.

Les Mer...

Vera Sharov er Holocaust-overlevende. Hun deltar i en dokumentarserie som heter: It is happening again. Hun bruker sin erfaring og sin prestisje som overlevende til å fortelle verden at den holder på å gjøre noen katastrofale feil. Det regimet som ble påtvunget oss under pandemien minner om tredveårene. Sharov sier hun som barn erfarte hvor […]

Les Mer...

Ukraine vil modtage en ny type præcisionsbomber fra USA, der kan ramme mål 15 km. væk. I dag er rækkevidden 8 miles. Ukraine vil have missiler, der kan række 48 km., men er indtil videre blevet afvist. Det oplyser Reuters.

Les Mer...

Radio4 interviede historikeren Brian Saugberg, der blev præsenteret som ”Danmarks største ekspert i Kennedy-mordet”, og han havde meget interessant at fortælle. Det meste vidste jeg i forvejen, men jeg studsede over en enkelt bemærkning, som Saugberg lige skulle have indført, nemlig at Donald Trumps tilhængere er ekstremister – hvad det så havde med Kennedy at gøre. Men da Danmarks talende klasse har Trump på hjernen, er det omtrent umuligt for dem at sige noget om amerikanske forhold uden at aflevere et spark til manden med det mærkelige hår.

Les Mer...