Nyt

Onsdag i sidste uge blev en dukke, der lignede Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdoğan, hængt op i fødderne i en kran foran rådhuset i Stockholm. Rojava Komiteen, der beskriver sig selv som “et netværk for solidaritet og udveksling med den revolutionære bevægelse i hele Kurdistan”, tog ansvaret for dukkeaktionen. Efterfølgende har Tyrkiet krævet, at de ansvarlige bliver stillet til ansvar.

På lørdag klokken 13 brænder Rasmus Paludan og Stram Kurs Sverige koranen foran Tyrkiets ambassade i Stockholm for at markere, at der er ytringsfrihed i Sverige. Manifestationen er til fordel for ytringsfriheden – ikke for kurdere, understreger Rasmus Paludan overfor den svenske avis Expressen:

“Det er for at markere lidt ytringsfrihed, som mangler lidt hist og her.”

På Expressens spørgsmål om, hvad han vil tale om til demonstrationen, svarer Rasmus Paludan:

“Erdogan er en islamistisk diktator. Jeg har ingen problemer med, at Sverige går med i NATO, men man kan ikke kræve, at vi afskaffer ytringsfriheden som en del af den ansøgning.”

ANNONSE

Rasmus Paludan understreger overfor Expressen, at han ikke har noget imod Tyrkiets krav om, at Sverige skal udvise personer, der er identificeret som PKK-terrorister.

“Jeg vil hverken have kurdere eller tyrkere i Sverige. Det er ikke meningen. Jeg vil ikke have, at Erdogan bestemmer, hvad man kan sige, uanset hvad. Og så længe det er sådan, at folk er lovligt i Sverige – kurdere for eksempel – så kan de udtrykke sig, som de vil. Sådan er reglerne.”

Expressen: “Jeg troede det mest var religionen (islam, red.) du var kritisk overfor, men det er også selve etniciteten?”

Rasmus Paludan: “Nu er kurdere og tyrkere muslimer. Hvis man finder nogle kurdere eller tyrkere, der er kristne, så er det mindre slemt. Men egentlig synes jeg, at hvis folk er tyrkere, skal de bo i Tyrkiet.”

Expressen: “Der er vel masser af både tyrkere og kurdere, der ikke har noget særligt forhold til religion?”

Rasmus Paludan: “Jeg ville blive meget overrasket, hvis du har ret.”

ANNONSE