Nyt

EU-kommisionen anbefaler at Tyrkiet indvilges visumfrihed, har Der Spiegel fået bekræftet. Tyrkere med biometrisk pas kan dermed opholde sig indtil 90 dage i Schengen uden vilkår.

Türkische Staatsbürger sollen künftig ohne Visum in die meisten EU-Staaten reisen dürfen. Das hat die Kommission in Brüssel vorgeschlagen. Einige Bedingungen müssten jedoch noch erfüllt werden.

Vedtaget må godkendes av Europaparlamentet og Det europæiske råd.

Det er særlig frygt for at kurdere vil flygte fra Tyrkiet, og det har ikke Ankara noget imod. Bare i Sverige bor det 70.000 kurdere. Slik kan EU blive en “aflastning” for Erdogan som agter at knække PKK.

EU indvilger visumfrihed som del af flygtningeaftalen, men risikerer at knyttes enda tættere et Tyrkiet hvor krigen rykker stadig nærmere. Erdogan er kynisk nog til at kalkulere med at kurderne kan ta vejen til Europa. Resultatet kan m.a.o blive nye flygtningestrømme.

Visepresident Frans Timmermans havde den frækhed at spørge hvad EUs afstand til Tyrkiet havde gjort for menneskerettighederne.

EU-Kommissionens næstformand, Frans Timmermans, retorisk spurgte, da han fremlagde kommissionens indstilling: »Hvad har det gjort for menneskerettighederne, at vi i de senere år ikke har engageret os med Tyrkiet, men har stået på hver sin side af hegn og skudt efter hinanden?«

»Ingenting,« svarede han selv.

 

Billedet: Visepræsident i kommisionen, Frans Timmermans.

ANNONSE

4 svar til “Kommisionen anbefaler visumfrihed for tyrkere”

 1. Kaspar Hauser siger:

  Einige Bedingungen müssten jedoch noch erfüllt werden.

  Noen betingelser må dog oppfylles,,,,,

  Welche Bedingungen?!!

 2. Per Ardua siger:

  Det innebærer visumfrihet også for tusener av jihadister.

 3. Britta Due Andersen siger:

  De skulle opfylde en hel bunke krav, hvad blev der af med dem?