Dag: 3. januar 2023

Krigen i Ukraina er ubehagelig fordi den har rykket selve krigen mye nærmere som en aktuell mulighet. Vi fører stedfortrederkrig mot vår store nabo i Øst, men vil ikke innrømme det. Russerne kan skape mye trøbbel for Norge i nordområdene uten at Norge har noe å stille opp. Det ser ikke ut til å streife […]

Les Mer...

Med anmeldelsen af ​​udtalelser fra Michel Houellebecq under den nylige, meget omtalte samtalen med Michel Onfray, udsætter den store moské i Paris både Houllebecq og Frankrig for risici, skriver forfatteren Robert Redeker i en klumme i Le Figaro..

Les Mer...

Mange har kastet deres kærlighed på det officielle Vestens fjender. Hvis vore regeringer er slyngler, må deres fjender have ret. Vi må vænne os til, at begge parter kan være slyngler – og at vi andre må fordømme enhver aggressor.

Les Mer...

Helene Schjerfbeck (1862-1946). Olje på lerret, 31,4 x 33,6 cm, privateie. Dette lille bildet ble lagt ut til salg hos Christie’s i London den 5. februar 2002. Prisantydningen var £ 40–60 000, men tilslaget ble vesentlig høyere, £ 80 750. På denne Youtube-filmen presenteres de fleste av Helene Schjerfbecks verker.

Les Mer...

Salut d’Amour op.12, opprinnelig skrevet for fiolin og klaver i 1888, er ett av Edward Elgars (1857-1934) best kjente og oftest spilte verker. Vi hører Geneviève Laurenceau på fiolin akkompagnert av Jérôme Ducros på klaver.

Les Mer...

Skudepisoderne i Sverige kommer som perler på en snor. Nytårsaften 2022 blev en 20-årig mand skudt og dræbt uden for McDonald’s i Vällingby – en forstad til Stockholm. Dermed rundede Sverige 63 skuddræbte i 2022. I 2021 var der “kun” 45, der blev dræbt med våben i Sverige.

Les Mer...

Mellem slutningen af 1970’erne og ca. 1988 gik vi fra videnskabelige forudsigelser om en forestående istid til lige så videnskabeligt funderede profetier om Jordens katastrofale ophedning. Der var selvfølgelig også videnskabsmænd, som ikke bemærkede noget usædvanligt, men de kom ikke i nyhederne.

Les Mer...