Dag: 22. december 2022

Lars Jorde (1865-1939). Olje på lerret, 108 x 143,5 cm, Nasjonalmuséet, Oslo. I dag er det 23. desember – Lille julaften, og det kan passe å starte julemarkeringen her i kunstspalten. Som en liten førjulspresent viderebringer vi Peter Christian Asbjørnsens (1812–1885) fortelling En Gammeldags Juleaften i sin opprinnelige språkform, først utgitt i Norske Huldreeventyr og […]

Les Mer...

Joe Biden er for amerikansk politik, hvad Titanic var for skibsfarten, men en lind strøm af illusionsnumre og tryllekunster skal få ham til at ligne en stor præsident. Også denne gang, hvor de to statsledere var anbragt i fortrolig samtale på hver side af en buldrende kamin til ære for en kødrand af fotografer og kamerafolk.

Les Mer...

Carl Nielsens (1865-1931) siste større orkesterverk ble klarinetkoncerten op. 57 fra 1928. Mark van de Wiel er solist med The Philharmonia Orchestra under ledelse av Paavo Järvi.

Les Mer...

Det er på tide, vi indser, at World Economic Forums, FN’s og EU’s klimamål ikke er deres mål. Deres mål er at påtvinge os et teknokratisk-kapitalistisk tyranni, som mest af alt ligner afarter af fascismen og kommunismen. Klimaet er ikke målet, men midlet til at nå deres sande mål, nemlig at gøre os til deres underdanige livegne.

Les Mer...

Fra januar til juni i år var der en nettoinnvandring på 1.046.000 personer med udenlandsk statsborgerskab. Det er den højeste nettoindvandring inden for en periode på seks måneder siden Tysklands forening. På trods af den næsten enstemmige modstand mod masseindvandring, fremmer regeringen en række initiativer, der skal sikre, at landet vil være åbent for migranter. De vil lukke 500.000 ind pr år, lempe statsborgerskabslovene og give en generel amnesti, der kunne gøre illegale immigranter til statsborgere med et pennestrøg.

Les Mer...