Kommentar

 WWW.ASGERAAMUND.DK

Ukraines præsident Vlodimir Zelensky er på besøg i USA og mødtes med præsident Joe Biden i Det Hvide Hus. Som alt, hvad Biden foretager sig i offentligheden, var også hans modtagelse af Zelensky iscenesat og koreograferet som en Hollywood musical ned til hver eneste detalje.

Joe Biden er for amerikansk politik, hvad Titanic var for skibsfarten, men en lind strøm af illusionsnumre og tryllekunster skal få ham til at ligne en stor præsident. Også denne gang, hvor de to statsledere var anbragt i fortrolig samtale på hver side af en buldrende kamin til ære for en kødrand af fotografer og kamerafolk.

Hensigten var tydeligvis, at tilskuerne skulle tænke på præsident Franklin D. Roosevelts berømte og populære Radio Fire Chats, kaminpassiaren, der skulle indgive sultne og fattige amerikanere mod og optimisme under den store depression i trediverne.

ANNONSE

Historien har jo lært os, at hvis løgnen bliver gentaget ofte og overbevisende nok og er professionelt udført, hopper folk på den alligevel. Hele det store mediecirkus, der omgiver Joe Biden, arbejder hårdt på at tilvejebringe netop denne illusion, der skal overbevise amerikanerne om, at den mest inkompetente præsident i USA’s historie alligevel ikke er så ringe endda.

Det lille skuespil foran kaminen med Zelensky som en noget betuttet statist blev dog noget af en fuser, for det afslørede kun, at Biden nu er så kognitivt udfordret, at han end ikke kan føre en uformel hyggesludder uden elektroniske krykker. Under hele kaminpassiaren med den ukrainske præsident så Biden ikke på sin gæst, men på den tablet, der lå i skødet på ham, og hvorfra han læste sine replikker. Hvis ikke det var så pinligt, ville det jo være komisk, at Verdens mægtigste mand ikke kan klare selv en afslappet og uformel foto-seance uden hjælpemidler.

Dette spiller dog ingen rolle for de vældige kræfter, der skal skabe illusionen om den store præsident, der skal genvælges i 2024 til fire nye rædsels-år for den amerikanske befolkning. De bedste og mest talentfulde kræfter fra Hollywood, tv-industrien, medierne, de sociale medier, universiteterne og efterretningstjenesterne står skulder ved skulder i skabelsen af det kollektive show, der skal holde Biden og Demokraterne ved magten. Det lykkedes fint ved præsidentvalget i 2020, og alt tyder på, at de forenede kræfter får succes også næste gang.

Drømmefabrikken omkring Biden står ikke desto mindre over for en dobbelt opgave, som kun professionelle propagandister og bedragere kan magte. Ikke nok er Biden dement og inkompetent. Han er også patologisk løgner, der lyver hæmningsløst om alt, hvad der falder ham ind. Han påstår, at han fik topkarakter til sin juridiske embedseksamen. Han sluttede i bunden og var tæt på at blive smidt ud af universitetet, da han havde plagieret sin afsluttende hovedopgave. Han gik side om side med Martin Luther King i protesttoget for at bedre borgerrettigheder. Nej, det skete ikke. Biden blev arresteret i Syd-Afrika for at søge kontakt til den fængslede Nelson Mandela. Atter en fed løgn. I 1988 måtte han trække sig som præsidentkandidat, da han blev afsløret i at plagiere taler fra John F. Kennedy og den britiske politiker Neill Kinnock. Biden påstår hårdnakket, at hans søn Beau døde på slagmarken i Irak og ikke af en hjernetumor på et hospital i USA. Han fastholder, at en gallon benzin kostede 5 USD, da han tiltrådte som præsident. Prisen var 2 USD/gallon. Ifølge Biden er al Qaeda nu ude af Afghanistan, hvor de i virkeligheden er solidt etableret. Præsident Biden hævder konstant, at USA’s grænser er sikre, og at de fleste illegale migranter bliver sendt tilbage. Siden Biden tog over, er tre millioner illegale migranter væltet ind over USA’s nu helt åbne sydlige landegrænse. Ingen af dem bliver sendt tilbage. Biden bedyrer, at de nye covid vacciner først kom på markedet, da han blev præsident. Også det er løgn. Vaccinerne var tilgængelige måneder forinden. Biden kan bare ikke huske, at han selv blev vaccineret i fuld offentlighed i december 2020.

Man skulle jo tro, at en mand med en løgnesamling, der ville imponere selveste baron Münchhausen, aldrig ville kunne vælges til USA’s præsident. Men det lykkedes jo fint i 2020 og Biden og hans stormtropper er godt på vej til at gentage succesen. Også danske medier bidrager til skabelsen af den store illusion om den prægtige præsident Biden, der fortjener en periode til i Det Hvide Hus. Berlingske har netop bragt en artikel, der udtrykker næsegrus beundring for Biden, der hyldes for sin flid (!), sin handlekraft og for sine politiske resultater. Bidens rundrejse til COP 27 i Egypten og G20 i Bali omtaler Berlingske som en fuldtræffer, ligesom bladet roser ham for at forhindre tredje verdenskrig, da han fastslog, at det vildfarne missil, der ramte Polen, ikke var russisk.

Medierne nægter pure, at Joe Biden lyver, men vil kun medgive, at han kan lide at præsentere sine historier ikke bare med kød, men også ’med sovs og kartofler’, som det hedder på redaktørsprog. Så det skal nok lykkes alt sammen. Det bliver ofte tillagt Abraham Lincoln, at ”man kan snyde alle mennesker én gang. Man kan snyde mange mennesker mange gange, men man kan ikke snyde alle mennesker hver gang.”

Det ser dog ud til, at det bliver der lavet om på i 2024.

 

ANNONSE