Doc-TV

Det heter seg Kåre Willoch liberaliserte Norge og skapte større individuelle valgmuligheter på 80-tallet. Men liberalisme ble forstått som åpningstider og tilbud. Hvis innhold over tid ble det samme var ikke forskjellen så stor som man skulle tro.

På det vesentlige området – politikkens – la venstresiden grunnlaget for triumfen som fulgte. Ronald Reagan ble av norske medier fremstilt som en tullebukk, en som ikke forsto kompliserte spørsmål, en som trodde man kunne tilbakekalle raketter, en som spiste sukkertøy på møtene.

Tilsvarende med Margareth Thatcher. Hun oppløste noe av privilegiekulturen i Storbritannia og venstresiden burde hyllet henne for det. Hun ble i stedet symbolet på reaksjonen.

Disse sto for en realpolitisk linje, men realpolitikk ble ensbetydende med umoral for den nye velstandsliberaklere som vokste frem. Alle ville det samme og det var ingen grunn til å bruke store summer på forsvar.

ANNONSE

Videoen er klar til å sees via Odysee, der vi nå har en egen Podcast kanal! Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

ANNONSE

Mest læst