Dag: 3. juli 2022

De seneste voldshændelser i Sverige, Norge og nu Danmark viser, at vi er land med et betydeligt potentiale for vold. Volden kommer helt uforberedt for den elite, der indtil for kort tid siden havde henvist islamistisk terror til grænsezonen.

Les Mer...

Ivar Arosenius (1878–1909) Vannfarger på papir, 22 x 29 cm, Nationalmuseum. Stockholm. Ivar Arosenius var i likhet med sine to eldre brødre, som dessverre døde tidlig, født med blødersykdom. (Den to år yngre broren Eric unngikk blødersyksommen, og levde til 1953). Så man kan trygt si at han var granne med döden, en halvtrappa ned, […]

Les Mer...

Et øjenvidne stod ansigt til ansigt med gerningsmanden ved Fields få minutter før skyderiet begyndte. Der blev også taget et billede af manden. Vidnet, som har et arabisk navn, siger, at manden sagde, at det våben, han bar, ikke var ægte. Det modbeviste han kort efter. Medierne beretter om mandens hudfarve, hvilket er naturligt, men […]

Les Mer...

Berlin Counterpoint, som består av Aaron Dan, fløyte, Yigal Kaminka, obo, Sacha Rattle, klarinett, Heidi Mockert, fagott og Dániel Molnár, horn, spiller Samuel Barbers (1910-1981) Summer Music for blåserkvintett, skrevet i 1956.

Les Mer...

Lars Vilks død var en ulykke. Skandiamanden skød Olof Palme. Estonia sank, da bovklappen rev sig løs. De officielle forklaringer er der, men flere og flere svenskere sætter spørgsmålstegn ved dem. Årsagen er enkel: Sverige er blevet et samfund, hvor alt fra nyhedsformidling til regeringsbeslutninger ånder politiske værdier. Men er der grund til at mistro “officielle sandheder”, og hvad sker der i så fald med et land, hvor magten og folket føler mistro til hinanden?

Les Mer...

Det er på tide, at USA’s republikanere finder en anden kandidat til præsidentvalget i 2024 end Donald Trump.
Der går rygter om, at han snart vil røbe sine planer, og de fleste regner med, at han vil erklære sin kandidatur, som han mere eller mindre allerede har gjort. Men er det klogt?

Les Mer...

Erasmus+ er EU’s program til støtte for uddannelse, unge og sport, og budgettet er i omegnen af 200 mia. kroner. For det beløb kan man blandt andet tæppebombe Twitter med ‘#TheFutureIsQueer’ eller støtte et computerspil hvor den kvindelige hovedrolle sender kærlighedsbreve til anden kvinde. Et spil med et ‘trans inclusive language’.

Les Mer...