Dag: 15. juni 2022

Jan Matejko (1838–1893) Olje på lerret, 130 x 106,5 cm, Nasjonalmuséet i Warszawa. Polsk titel: Portret żony artysty Teodory z Giebułtowskich – Portrett av kunstnerens fru Teodora født Giebułtowska. Jan Matejko og Teodora Giebułtowska (1846-1896) giftet seg i november 1864. så bildet er malt flere år senere. I sitt ekteskap fikk de fem barn, hvorav […]

Les Mer...

Charles Ortel and Geir Furuseth discuss the «Perfect Storm» hitting all the world, and about the reverse flight across the Southern border of the US. It has nothing to do with CO2, or the ‘fact that It never rains in Southern California.  No, it has more to do with what Ronald Reagan once said: “Inflation […]

Les Mer...

Hvis man vil have noget ud af tilværelsen i dagens Danmark, gælder det om at blive anerkendt som en del af en ’svag gruppe’, der har krav på offentlig støtte. Modefænomener har det jo med at brede sig, og politikerne har således udnævnt sig selv til en svag gruppe, der har ret til et sugerør i statskassen i form af statsbetalt partistøtte. Og for at medierne ikke skal brokke sig for meget, har vi indført mediestøtte, så pressen også anerkendes som en svag gruppe.

Les Mer...

Waldhornistene Matías Piñeira, Maria Teiwes, Mia Schwarzfischer og Christina Hambach er solister i Robert Schumanns (1810-1856) Konsertstykke for fire horn og orkester op.86 (1849) med München-filharmonikerne under ledelse av Valerij Gergijev.

Les Mer...

I mandagens BT kan man læse et længere interview med Radio4-værten Sanne Gottlieb, der fortæller at hun for 11 år siden lod sig skille fra sin mand gennem 17 år, og flyttede til Italien sammen med hendes nye forelskelse. Parrets tre børn blev med et ‘delebørn med forældre i to verdensdele’.

Les Mer...

I sidste uge blev en konservativ højesteretsdommer udsat for et mordforsøg, og selvom danske medier aldrig tematiserer venstrevold, så er det ingen sjældenhed.

Les Mer...

Som læsere af dette sted nok har opdaget, er jeg ingen beundrer af den amerikanske præsident. Egentlig har jeg mest medlidenhed med den affældige klovn, som det demokratiske parti fik anbragt i Det Hvide Hus. Resultatet er, at ikke bare Bidens åndsevner er i frit fald. Det samme er USA.

Les Mer...