Nyt

I forlængelse af Pilestrædes fremragende interview med Extinction Rebellion-aktivisten Oskar Kluge, havde Kaare Svejstrup tirsdag inviteret Mellemfolkelig Samvirke til debat. Det viser sig, at den statsstøttede organisation samarbejder med venstreradikale Extincition Rebellion om de såkaldte ‘civile ulydigheder’.

Efter at have hørt MS-direktør Peter Christiansen forsvare kriminalitet, tog jeg lige et baggrundstjek. Ingen overraskelser her. Peter Christiansen er gammel BZ’er, og boede på 4. sal i det besatte Ryesgade 58, da den blev ryddet af politiet tilbage i 1986. Allerede som 17-årig rejste han til Nicaragua for at kæmpe for revolutionen, senere blev han sekretariatsleder i Internationalt Forum, pudsigt nok, lige de år hvor Blekingegadebandens Torkil Lauesen genopstod som et fremtrædende medlem. Eksempelvis var Lauesen festtaler ved jubilæet i 1997.

I et interview med Politiken (2020), forklarer han, at ungdommen ikke er vedholdende nok, men at han dog var glad for den måde de unge håndterer ‘hele klimabevægelsen og racismekampen’ på i dag. En neo-marxistisk revolution, orkestreret af NGO’ere, bevæbnet med plusord.

ANNONSE

“Under det ugelange klima-arrangement ‘Vendepunktet’, blev 238 aktivister anholdt for at udøve civil ulydighed. Mellemfolkeligt Samvirke, der årligt får knap 170 millioner i statsstøtte, var med til at arrangere én af klimademonstrationerne. De vil dog ikke tage afstand til, når organisationer som fx Extinction Rebellion bryder loven i klimaets tjeneste. Hvordan kan man være støttet af staten og støtte civil ulydighed? Vi spørger national direktør i Mellemfolkeligt Samvirke, Peter Christiansen.” (Pilestræde, 24. maj 2022)

 

ANNONSE