Kopierede/fra hoften

Sidste år portrætterede BT Terese Hauschultz, og betegnede Extinction Rebellion-aktivisten som værende ‘en ganske almindelig dansk pige’. “Min far er virkelig konservativ og synes, det er dumt.”, citeres hun for på dobbeltsiden, der ikke har et eneste ord om hendes politiske udgangspunkt. Det tog mig kun et par minutter at grave frem, at hun har været aktiv i Socialistisk Ungdomsfront på Amager. Altså, revolutionær kommunist.

Kommentar af fantasten i Berlingske – Jeg blev arresteret for klimaet, for jeg ser ingen anden løsning.

“Der er kun få situationer, hvor det kan retfærdiggøres at bryde loven. Men når vi står i en klimakatastrofe med kun tre år tilbage at løse det i, og politikerne ingen tegn viser for at gøre reel handling, så er dette en af de få situationer. Jeg har mistet tilliden til politikerne og mistet tilliden til det danske demokrati.

Civil ulydighed er den eneste udvej. Jeg er en af de hundredvis af aktivister, der i denne uge har blokeret broer, veje og ministerier i hele København. I løbet af aktionsugen er jeg blevet arresteret flere gange. Aktionerne var en del af aktionsugen ‘Vendepunktet’, som var arrangeret af Extinction Rebellion Danmark… i samarbejde med mange andre grønne organisationer.

Jeg lod mig ikke arrestere, fordi jeg synes, det er sjovt. Men fordi jeg mener, det er nødvendigt.

… At tro på, at politikerne løser klimakatastrofen, vil blive en uendelig kamp for at blive ved med at tro. Vi må udvide demokratiet, give magten til borgerne og gøre oprør, når politikerne fejler. Fredelig civil ulydighed er et legitimt værktøj i denne kamp.”

ANNONSE