Kopierede/fra hoften

Jeg bruger normalt kun ‘enablere’ om tavse muslimer, men man kunne fint bruge samme begreb om den yderste venstrefløjs mange sympatisører. Ingen fjende til venstre, så at sige. Mikkel Andersson gengiver en velkendt historie i Berlingske – De venstreekstremes tavse kujoner fra Blekingegade.

“Der er i Danmark to mennesker, som med sikkerhed kunne fortælle, hvem der trykkede på aftrækkeren den novemberdag i 1988. Det er Torkil Lauesen og Jan Weimann – sidstnævnte har senere skiftet navn til Jan Jakobsen – der begge deltog i røveriet. …

Selvom både Lauesen og Weimann/Jakobsen lejlighedsvis har pippet op med forsøg på apologi for deres støtte til den palæstinensiske organisation PFLP (der sidst gjorde sig bemærket ved at anvende en teenager til et terrorangreb mod israelske handlende i 2004) og sågar skrevet en nekrolog for Niels Jørgensen, har de intet sagt om morderens identitet.

Det er intet problem på den yderste venstrefløj.. Torkil Lauesen har, siden han kom ud af fængslet, været feteret foredragsholder og aktivist-inspirator og haft sin gang i venstrefløjshøjborge som Ungdomshuset og Solidaritetshuset, hvor generationer har nydt godt af hans brogede erfaringer.

Søreme om Lauesen ikke efter endt afsoning fik et dejligt job som fuldmægtig i Københavns Kommune, der var så passende til lige netop den røveridømte terrorsympatisør, at den tidligere DKPer og daværende SFer, som ansatte Lauesen, slet ikke så grund til at slå stillingen op. Heldigt for ham. Senest er Lauesen så blevet skribent for det nye venstreradikale webmedie Konfront.”

Torkil Lauesen. Foto: Facebook

 

ANNONSE