Dag: 10. maj 2022

Ole Henriksen Fladager (1832-1871) Gips, høyde 42,5 cm, Nasjonalmuséet, Oslo. Portrettmodellen er den da 12 år gamle Cathrine van Kervel (1855-1917), senere gift Schlytter. Vi har tidligere presentert et annet portrett av henne her.

Les Mer...

Med flere titalls ulike kjønn og mental forvirring som et ideal, har kjønnsideologien vunnet frem de siste årene. Selv unge fotballgutter, skolebarn og Forsvaret marineres i LGBTQI+ og Pride. Kjell Skartveit har skrevet bok om temaet, og Truls Olufsen-Mehus fra KRF har også engasjert seg i debatten. Dette blir hovedtemaet for dagens Dagsorden. Erling Marthinsen […]

Les Mer...

Hector Berlioz’ (1803–1869) konsertouverture Le carnaval romain, op. 9 fra 1844, er i de beste hender hos Berliner Philharmoniker under ledelse av Claudio Abbado.

Les Mer...

‘Some viewed it as a right-wing protest’, skrev et engelsk kunstmagasin, men at skænde et maleri er vel ikke i sig selv højreorienteret.

Les Mer...

I weekenden var højesteretsdommer Brett Kavanaughs private bolig omringet af vrede demonstranter. Det Hvide Hus forsvarer retten til “fredelige protester”, men det var også det ord, de brugte, da George Floyd-pøblen brændte retsbygninger, politistationer og hele kvarterer ned. Biden signalerer, at de ikke ønsker at fordømme den vold, som de mener, er retfærdig.

Les Mer...

Den 18. maj er Danmarks statsminister Mette Frederiksen vært ved et europæisk topmøde om havvind i Esbjerg. Ursula von der Leyen, Olaf Scholz og premierministrene fra Holland og Belgien kommer, men Norge og Sverige er ikke inviteret.  Baggrunden for mødet er todelt, lyder det i pressemeddelelsen fra Statsministeriet : Naturligvis er EU’s ønske om at frigøre sig fra […]

Les Mer...