Nyt

Inger Støjberg mener tiden er inde til at de syrere, der kom til landet efter 2015, skal vende hjem igen. De har ikke længere noget at gøre i Danmark, det er i Syrien de hører hjemme.

Inger Støjberg var udlændinge- og integrationsminister i Lars Løkke Rasmussens tredje regering til juni 2019. Hun repræsenterede partiet Venstre, som hun forlod tidligere i år. Nu er hun uafhængigt medlem af Folketinget, såkaldt løsgænger.

Nylig skrev hun et indlæg på Facebook som har vakt opsigt. Hun tager til orde for at de mange tusind syrere som kom til Danmark efter krisen i 2015, nu bør pakke sammen og rejse hjem. Der skal være tale om ca. 35 000 syrere som opholder sig i landet.

ANNONSE

Jyllandsposten beretter at Støjbergs åbne brev er «eksploderet» på nettet og har ført til heftig debat:

Inger Støjbergs åbne brev er på få timer blevet delt over 1.700 gange og har i samme tidsrum fået næsten 3.000 kommentarer. Nogle af disse kommer fra både enige og uenige politikere, som melder ind med deres partiers erklærede standpunkter i sagen.

I brevet skriver hun blandt andet følgende, rettet direkte til de syriske migranter i landet:

Jeg var udlændingeminister, da I kom til Danmark. Jeg ved derfor helt præcist, hvad der var aftalen mellem jer og os danskere, dengang I kom. Aftalen var, at vi beskyttede jer, mens krigen rasede, men at I naturligvis skulle rejse hjem den dag, det igen blev muligt for jer.

Da I kom til Danmark, sagde vi klart og tydeligt til jer, at vi forventede, at I indordnede jer under de danske regler og forsørgede jer selv, mens I var her. Det har alt for få af jer levet op til.

Hun fortsætter:

Alle jer unge gav vi gode muligheder for at gå i gang med en gratis uddannelse, så der er noget at bygge videre på i Syrien. Den mulighed gav vi, selv om nogle af os godt vidste, at der med stor sandsynlighed ville opstå et ramaskrig, når vi kom dertil, hvor vi er i dag: Nemlig at forholdene nu er sådan, så I kan rejse hjem igen.

Støjberg kommenterer de danske aktivisterne som vil at syrerne skal blive:

Det var ikke svært at forudse, at rektorer, debattører, røde politikere, lokalsamfund, klassekammerater, interesseorganisationer og dagbladet Politiken ville stille sig i spidsen for en kampagne for at få f.eks. unge studerende til at kunne blive i Danmark, selvom behovet for vores beskyttelse er ophørt.

Jeg kan sagtens sætte mig ind i, at det på mange måder er bedre og mere behageligt at være her i Danmark end i Damaskus. Men Danmark er ikke jeres fædreland.

Omkring 140.000 syrere er allerede frivilligt vendt tilbage til Syrien fra nærområderne, og når de kan, så kan I selvfølgelig også.

Afslutningsvis giver hun klar besked om hvad syrerne nu skal gøre, og hvorfor:

Danskerne er et generøst folkefærd, og vi har beredvilligt lagt land og velfærdssamfund til, da I havde brug for det. Men nu er behovet der ikke længere.

Kære syriske flygtninge: Nu er tiden kommet til, at de af jer, der har fået inddraget jeres opholdstilladelse, pakker jeres ting sammen, rejser hjem og begynder genopbygningen af jeres eget fædreland.

Støjberg synes syrerne skylder Danmark en tak:

Og undervejs må I meget gerne sende danskerne en stor tak for al den hjælp, I fik, mens I havde brug for det. Det har danskerne faktisk fortjent.

Venlig hilsen

Inger Støjberg

Læs hele brevet.

ANNONSE