Nyt

(Collage: Jino Victoria Doabi, radikal politiker)

Det her er mit ansigt efter at have grædt i en time. Hvad skal det til for? … Tænk sig at være et identitetsløst menneske, som 28-årig. Det er jeg. Ansvaret er ikke hos mig. Det er staten. … Det her giver mig ikke lyst til at bidrage til et land som behandler mig, som fremmedgør mig fra den identiet, som jeg har dannet gennem min integration i Danmark. Som jeg ellers har elsket og æret. Jeg gider ikke læse. Jeg gider ikke være en del af noget foreningsliv. Jeg gider ikke noget.” (Jino Victoria Doabi, Instagram, 20. april 2021)

Jeg har endnu ikke stødt på en udlændingepolitisk stramning, som jeg ville stemme imod, og dagens nye tværpolitiske indfødsretsaftale er da bestemt et skridt i den rigtige retning. ‘Liberal tears’ er i den henseende en behagelig sidegevinst. Fra DR Online – Strammere krav for at få rødbedefarvet pas: Ingen fængselsdømte skal have dansk statsborgerskab.

Fremover skal fængselsdømte ikke længere kunne få dansk statsborgerskab. Regeringen har indgået en aftale med Venstre, De Konservative og Liberal Alliance om at skærpe kravene for at få dansk statsborgerskab.

– Blandt indvandrerne er der nogle, der klarer sig godt, og så er der nogle, der klarer sig dårligt. Vi vil gerne være sikre på, at dem, som får det danske statsborgerskab, er faldet godt til i det danske samfund og har taget Danmark til sig – også de danske værdier, fortæller udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye.

Den nye aftale betyder blandt andet, at det ikke længere vil være muligt for personer med en betinget såvel som en ubetinget fængselsdom at blive danske statsborgere.

På samme måde udelukker aftalen personer, der eksempelvis har fået en bøde på over 3.000 kroner for socialt bedrageri, fra at få dansk statsborgerskab i seks år.”

 

ANNONSE