Kopierede/fra hoften

I sidste uge kunne Ekstra Bladet afsløre, at TV2-værten Cecilie Beck tilbage i 2016 ikke bare havde et seksuelt forhold til en yngre fotograf-elev, men sågar åbent havde pralet med at eleven havde ‘fået et stykke med Beck’. Cecilie Beck var en af de interviewede kvinder i MeToo-dokumentaren Sexisme bag skærmen, og hvis mediebranchens seksualliv skal være en offentlig affære, så må Cecilie Becks hykleri naturligvis blive en del af den løbende MeToo-dækning.

AK Cramon & Co. er uenige, ligesom flere chefredaktører, med Kontrasts Mikkel Anderson som en nævneværdig undtagelse. Knivskarp leder Henrik Qvortrup, der kan læses i fuld længde på EB.dk – Et stykke med Beck.

“I torsdags bragte Ekstra Bladet historien om, at TV2′ s stjernevært Cecilie Beck i 2016 havde sex med en fotoelev, som hun var på reportagerejse med. Vi afslørede, at hun i en Instagram-besked til en bekendt pralede med, at fotografen havde fået ‘et stykke med Beck’, og at hun kækt kaldte det et ‘bad move’ af TV 2 overhovedet at sende hende og den unge mand afsted.

… forholdet mellem Cecilie Beck og eleven – hvor frivilligt det end har været – på alle afgørende parametre forbryder sig mod lige præcis de standarder, vi gennem de seneste måneder har lært er gældende. …

Lige indtil historien om Cecilie Beck pludselig forvirrede alle dem med de rigtige meninger, var budskabet fra Me-Too-aktivisterne, at det afgørende ikke er samtykke, men om magtrelationer.

Nemlig. Men hvorfor gælder det egentlig kun, når den overlegne part er mand, men ikke kvinde? Hvorfor skulle spillereglerne mon akut redefineres, da én af bevægelsens egne kom i søgelyset?

“Alle ved, at hvis Cecilie Becks historie i stedet havde handlet om en højtprofileret mandlig studievært, som havde været sammen med en ung kvindelig praktikant, var det blevet udlagt som endnu et eksempel på en patriarkalsk og krænkende arbejdsplads, hvor praktikanter er tagselvbord for blåskjortede lystne hanhunde…” (Mikkel Anderson)

ANNONSE

Mest læst

Et billede siger mere

Vor tids paria