Dag: 24. juni 2021

Christoffer Wilhelm Eckersberg (1783-1853) Olje på lerret, 89 x 73 cm, Ny Carlsberg Glyptotek, København. Dette kan trygt kalles et mestermøte mellom to av Danmarks (og for den saks skyld Europas) viktigste kunstnere innen ny-klassisismen i første halvdel av 1800-tallet. Christoffer Wilhelm Eckersbergs portrett av billedhuggeren Bertel Thorvaldsen (1770-1844) ble malt i 1838, samme år […]

Les Mer...

De tre symfoniske danser op. 45, skrevet i 1940, skulle bli Sergej Rakhmaninovs (1873-1943) siste publiserte større verk. Fremførelsen er ved Mariss Jansons og St.Petersburg-filharmonien.

Les Mer...

Aktivister fra en dansk patriotisk bevægelse for unge viste deres misfornøjelse med islam ved at protestere mod opførelsen af en stor moské på Vesterbro i København.

Les Mer...

Under oplæsningen af anklagerne sidder Mohamad Younes og nedstirrer en betjent, hvis kollega kæmper for livet på intensivafdelingen. Younes nægter sig skyldig, og virker ikke tynget af den voldsomme sag. Younes benytter lejligheden til at føre sig frem, og han udviser den berygtede selvtillid, der i stigende grad ses i indvandrermiljøet. Den nu varetægtsfængslede indvandrer spørger hånligt en betjent om, han vil “give ham en krammer”.

Les Mer...

Enhedslistens Rosa Lund blev mandag efter Danmark-Belgien verbalt overfaldet af en mand, der angiveligt kaldte hende for ‘landsforrædder’. Den dyre billet havde hun fået af veninden Sandie Westh, der siden 2014 har været vært på forskellige DR-kanaler. I lighed med kampfællen Pernille Skipper har hun kort afstand til statsmediet.

Les Mer...

Woke-ideologien formår ikke selv at sætte grænser, men lige med hensyn til mænd der identificerer sig som kvinder, kommer systemet nok til at gøre det for dem. Alternativt kommer der en dag, hvor kvinder kun har en teoretisk chance for at vinde guld i visse olympiske discipliner. Det udstiller kampen mod naturen, og måske ville det være bedst hvis de lige på det her punkt fik sin vilje.

Les Mer...

Danmarks førende islamistiske parti, Frie Grønne, er blevet ramt af en krænkelsessag, der involverer en frithængende penis, håndgemæng og blotteri på åben gade.

Det er partilederen Sikandar Siddiques spindoktor, Rune Langhoff, der ifølge flere vidner har blottet sig samt råbt et kvindenedsættende skældsord.

Les Mer...