Nyt

Justitspaladset i Nice. Foto: Julien Navarro / GNU Free Documentation License.

Retten i Nice har dømt en 19-årig gymnasieelever til 18 måneders fængsel efter at have truet en af ​​hans lærere med at dræbe ham, som det skete med Samuel Paty, der blev halshugget på gaden efter skole i en forstad til Paris den 16. oktober.

Den 19-årige – identificeret som Ilheb, et ikke ualmindeligt navn i Algeriet – havde truet læreren, efter at han mistænkte, at nogle studerende havde snydt under en eksamen, rapporterer avisen Nice Matin.

Læreren, der var blevet truet, havde søgt dækning:

Charles hikster. “Jeg har levet i frygt i flere uger,” fortæller han med en bevægende stemme. Den unge naturfagslærer ved Guillaume Apollinaire High School i Nice har en stor passion for sit job, men måtte derefter forlade sine 150 studerende, fjerne sit navn fra postkassen og aldrig gå ud.

Retten stolede ikke på tiltaltes forklaring om, at truslen var en vittighed, der skulle imponere en pige. Ilheb, der risikerede op til syv års fængsel for dødstrusler og forherligelse af terrorisme, har ti dage til en eventuel appel af dommen.

ANNONSE

Køb Lars Hedegaards nye bog her!

ANNONSE

Mest læst

De blev til monstre

Manifest i en mørk tid