Nyt

Frankrig er ligesom flere andre vestlige lande præget af dyb intern splid.

Disciplinærrådet i Frankrigs undervisningsministerium sanktionerede 605 elever efter hændelser, der forstyrrede hyldesten til de myrdede lærere Dominique Bernard og Samuel Paty i oktober.

Omkring 179 hændelser med forstyrrelser blev registreret under stilheden i franske folkeskoler og gymnasier den 16. oktober til minde om Bernard og Paty.

Undervisningsministeriet har meddelt, at 454 elever er blevet udelukket. 85 af disse permanent, 322 midlertidigt og 47 blev suspenderet.

De 85 elever, der blev permanent udelukket, skal nu finde alternative skoler.

For de mest alvorlige protesthandlinger, såsom lovovertrædelsen “retfærdiggørelse af terrorisme”, var eleverne allerede blevet fjernet fra skolen umiddelbart efter hyldesten blev holdt.

“Disse sanktioner er først og fremmest en forpligtelse, som bliver overholdt”, siger undervisnings- og ungdomsminister Gabriel Attal i en meddelelse.

Umiddelbart efter den forstyrrede hyldest til lærerne havde undervisningsminister Attal lovet strenge straffe. “Jeg lovede det franske folk, at jeg ikke ville lade noget stå uanfægtet, i navnet til mindet om Dominique Bernard og Samuel Paty, og i respekten for autoritet i skolerne”.

Dominique Bernard, en fransklærer, blev stukket ihjel af en militant muslim på en skole i Arras den 13. oktober i år. Historielærer Samuel Paty blev myrdet af en muslimsk militant nær hans skole uden for Paris den 13. oktober 2020. Begge mord er klassificeret som terror af myndighederne.

Frankrike: Lærer myrdet i knivangrep, gjerningsmannen ropte «Allahu akbar»

Køb Susanne Wiesingers bog “Kulturkamp i klasserrommet” her! Du kan også købe e- book her.

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden