Nyt

Den 16 år gamle franske pige Mila, som for to uger siden måtte afbryde skolegangen og gå i dækning på grund af de flere hundrede dødstrusler hun modtog efter at have talt ilde om islam på Instagram, deltog mandag i programmet «Quotidien» på den franske Tv-kanalen TF1.

Under udsendelsen sagde Mila til TV-publikummet at hun absolut ikke angrede det hun havde sagt. Udbruddet skete som følge af at en muslim reagerede på en afvist tilnærmelse ved at kalde hende en «møglebbe». I TV-programmet insisterede den 16-årige på sin ret til at være blasfemisk, selv om hun beklagede det, hvis mennesker som praktiserer islam i fred, blev ked af det. Uanset hvad fastholdt Mila at «jeg ikke gjorde noget galt».

Mila-affæren er blevet en varm politisk kartoffel i Frankrig efter at den 16 år gamle pige under diskussionen udbrød i vrede at «islam er noget møg» og at der «kun er had i Koranen».

ANNONSE

Den franske justitsminister fik kritik da hun antydede, at Mila blot høstede som hun havde sået, og feminister har fået kritik fordi de ikke har taget den unge pige i forsvar. I mellemtiden har den16-årige pige ikke lykkedes med at finde en ny skole som vil tage imod hende.

En efterforskning af Mila for hadtale er blevet henlagt, men dødstruslerne mod hende efterforskes stadig, skriver La Figaro.

Livet er sat på pause, kommenterer hovedpersonen, som siger hun aldrig havde forestillet sig sådanne konsekvenser af islamdiskussionen.

ANNONSE

Mest læst

Dumhedens triumf