Nyt

Lige nu er den 27-årige somalier Mohamed Ahmad Samaleh efterlyst over hele kloden for trafikdrabet på en dansk familiefar og politibetjent. Men vanvidsbilisten er langt fra den eneste fra den somaliske Samaleh-klan, der har beriget Danmark med livsfarlig og grov kriminalitet de senere år.

Andre klammedlemmer står bag skyderier i et storcenter og pengesvindel mod handicappede. Dette er blot et udsnit af den somaliske Samaleh-klans aftryk på Danmark.

Her skal du møde Mohamed Ahmad Samaleh, Abdi Aziz Samaleh (foto, red.) og Esse Ahmed Mohamed Samaleh.

*

Mohamed Ahmad Samaleh, 27 år, Somalia

Efterforskeren Magnus Buhl Hansen sætter sig i sin bil. Klokken er lidt over midnat. Den 35-årige politiassistent er på vej på arbejde 23. juli 2019. Han arbejder, på nærmest ironisk vis, med bander og organiseret kriminalitet. Og netop en somalisk klan, der er forbundet til bandemiljøet, skal koste Magnus Buhl livet.

Politibetjenten kører i sin Hyundai over Amager Boulevard og den ikoniske Langebro, der forbinder Amager og det centrale København.27-årige Mohamed Ahmad Samaleh kører i retning fra Rådhuspladsen mod Amager i sin muskelbil, en leaset Audi.

ANNONSE

Vejen er våd, natten er mørk, og sigtbarheden er meget ringe. Alligevel træder Mohamed Samaleh speederen i bund over Langebro, så farten når op mod 125 km/t, hvor grænsen er 50 km/t.

Mohamed Ahmad Samaleh kører over i den anden vognbane og rammer først en Nissan på bageste venstre side med mindst 108 km/t. Dernæst rammer somalieren en Mercedes frontalt på venstre side med 116 km/t, og Samaleh kører til sidst ind i Magnus Buhl Hansens Hyundai med mindst 117 km/t.

Motoren bliver revet ud af Magnus Buhl Hansens bil og rammer en anden Hyundai, så føreren af denne bil også kører ind i den unge politibetjents bil.

Politiassistent Magnus Buhl Hansen bliver fastklemt i vraget. Han bliver erklæret død klokken 00.39 af en akutlæge. Hans liv står ikke til at redde. Mohamed Ahmad Samaleh flygter fra dødsulykken til fods. Han ringer straks efter hjælp hos den somaliske familie. Hans bror samler ham op ved det nærliggende Casino Copenhagen, der er kendt for sit omfangsrige klientel fra indvandrermiljøet.

Allerede inden trafikdrabet på politibetjenten har Mohamed Ahmad Samaleh en lang historik med grove overtrædelser af færdselsloven.

I sommeren 2017 kører somalieren mindst 72 km/t på Tagensvej i København. En strækning, hvor fartgrænsen er 50 km/t. Et år senere bliver han taget med 119 km/t på Jyllingevej i København. Her er fartgrænsen 60 km/t.

Omkring et halvt år senere bliver Mohamed Ahmad Samaleh stoppet for spirituskørsel i Skindergade i det indre København med en promille på 1,09. Kun fjorten dage senere bliver den østafrikanske migrant taget på Køge Bugt Motorvejen syd for Hovedstadsområdet med 166 km/t på en strækning, hvor der må køres 110 km/t.20. juni 2019 bliver Mohamed Ahmad Samaleh standset på Kongens Nytorv i København med en promille på 1,13. Somalieren sættes straks på fri fod.

Bare tre dage senere dræber han den 35-årige familiefar Magnus Buhl Hansen på Langebro. Vanvidsbilisten Mohamed Ahmad Samaleh bliver sat bag tremmer, men løslades hurtigt af en dansk dommer. Allerede inden bisættelsen af Magnus Buhl Hansen er Mohamed Ahmad Samaleh på fri fod igen. Og den livsfarlige dominanskriminalitet kan fortsætte.

Kun tre dage efter at Mohamed Ahmad Samaleh er blevet løsladt fra varetægtsfængsel, bliver somalieren igen taget af politiet for at køre alt for stærkt.

Mohamed Samaleh bliver løsladt i den ny sag 19. august 2019. 22. august 2019 klokken 19.45 bliver Mohamed Ahmad Samaleh stoppet af politiet ved afslutningen af Holbækmotorvejen mod København ved Vigerslevvej, hvor hastighedsgrænsen er 60 km/t. Her kører Mohamed Ahmad Samaleh mindst 81 km/t i en ny bil, som han har fået fingre i, efter at hans leasede Audi blev totalskadet ved trafikdrabet på Langebro – få uger tidligere. Forseelsen koster Mohamed Ahmad Samaleh ét klip i kørekortet.

Et par måneder senere er den gal igen, da Mohamed Ahmad Samaleh bliver stoppet klokken 04.05 i en anden bil på Gammeltorv i København på mistanke om spirituskørsel. Promillen viser sig at være 1,19, og han kan ikke fremvise sit kørekort.

En dansk byretsdommer vurderer, at Mohamed Ahmad Samaleh kan sættes på fri fod, indtil sagen om trafikdrabet på Magnus Buhl Hansen skal for retten.

Da Mohamed Ahmad Samaleh skal møde i retten 1. december 2020, er han angiveligt flygtet til London, hvorfra han ydmyger de danske myndigheder. Mohamed Ahmad Samaleh forklarer til retten, via sin advokat, at han skal testes for symptomer på Covid-19. Derfor kan han ikke møde til retssagen, hvor han er anklaget for trafikdrab på en politibetjent Det viser sig, at Mohamed Ahmad Samaleh ikke har købt en returbillet til Danmark, men vil købe en flybillet i lufthavnen 30. november 2020 – dagen før retssagen. Mohamed Ahmad Samaleh kan dermed ikke dokumentere, at han har til hensigt at rejse til Danmark inden retssagen, der er sat til at begynde 1. december.

Dagen efter sender Mohamed Ahmad Samaleh en ny mail, hvor han skriver, at han er testet positiv for Covid-19. Somalieren fortæller, at han skal isoleres til 14.-15. december, hvorefter han skal coronatestes igen.

Meget tyder på, at Mohamed Ahmad Samaleh har fusket med coronatesten i England. Han har blot videresendt mails fra en hotmail-adresse til sin egen gmail-konto.

Det viser sig, at det positive resultat af coronatesten oprindeligt er sendt til Mohamed Ahmad Samalehs fætters e-mailadresse. Byretten finder det mærkeligt, at den 27-årige skulle bruge sin fætters mailadresse og ikke sin egen til at modtage resultatet af coronatesten.

Københavns Byret mistænker nu Mohamed Ahmad Samaleh for at fuppe med testsvaret for at undgå retssagen om vanvidskørsel på Langebro. 7. december 2020 varetægtsfængsles Mohamed Ahmad Samaleh in absentia med henblik på en international efterlysning, anholdelse og udlevering til Danmark.

27-årige Mohamed Ahmad Samaleh har været forsvundet, siden han blev løsladt af en dansk dommer i 2019. Han opholder sig sandsynligvis hos sin somaliske familie i London Mohamed Ahmad Samaleh har ingen fast bopæl i Danmark, men er registreret på en adresse hos en indvandrer i Københavns Sydhavnskvarter.

Mohamed Ahmad Samaleh har drevet flere virksomheder, som er gået konkurs eller er under konkurs. Somalieren har tidligere drevet blandt andet en tolkevirksomhed. Dermed er Mohamed Ahmad Samaleh en af de mange utilpassede migranter, der har tjent penge på masseindvandringen til Danmark.

Mohamed Ahmad Samaleh erkender, at han kørte den leasede muskelbil, der dræbte politiassistenten Magnus Buhl Hansen, og at han samtidig kørte for stærkt. Men den kriminelle somalier hævder, at han fik et ’blackout’, og han nægter sig skyldig i tiltalen for blandt andet uagtsomt manddrab.

*

Abdi Aziz Samaleh, 25 år, Somalia (foto, red.)

Samaleh-klanen er leveringsdygtig i mere kriminalitet. Netop somaliske indvandrere ligger i top, når det kommer til statistikker over den groveste kriminalitet. Abdi Aziz Samaleh er en del af bandemiljøet. Her huserer mange indvandrermænd, der stammer fra især muslimske lande.

Onsdag 18. marts 2015 mødes to grupper indvandrere i storcentret Field’s i København. De bandekriminelle migranter vil løse en konflikt med våben midt imellem danskere, der er på indkøb. Der er tale om et æres- og hævnopgør. Indvandrerne mødes og kommer i skænderi og klammeri. Der bliver brugt knive, en skruetrækker og flere skydevåben.

Flere migranter er maskerede med hættetrøjer og halsedisser. De sviner hinanden til verbalt og jagter hinanden på flere etager i indkøbscentret. På et tidspunkt er der en mørklødet migrant, der trækker op i sin T-shirt og viser en stor køkkenkniv, som han har siddende i bukserne eller bæltet.

Under tumulten bliver der stukket med kniv, og den ene gruppe indvandrere flygter ned i parkeringskælderen via rulletrapperne – forfulgt af de andre migranter.

Her bliver der åbnet ild på den del af parkeringspladsen, der er tiltænkt familieparkering med særlig brede båse. Skuddene falder for øjnene af flere skrækslagne vidner. Blandt dem en ung mor med barnevogn. Chokerede kunder flygter fra p-kælderen, hvor flere kriminelle indvandrere ligger i en blodpøl.

“En kunde sagde, at der lå en masse blod. En anden var i chok. En tredje kunde sagde, at hun var i kælderen med en veninde, da kuglerne fløj. Hun var virkelig rystet,” fortæller en butiksansat i Field’s.

Et af de skydegale bandemedlemmer er den dengang 19-årige somalier, Abdi Aziz Samaleh.

Politiet kan senere opgøre resultatet af æresopgøret. Et bandemedlem bliver ramt i armen – en anden i ryggen.

Abdi Aziz Samaleh og syv andre indvandrere bliver anholdt efter det voldsomme skudopgør. Bandeopgøret i Field’s viser sig at være en udløber af et andet skudopgør i Københavnsområdet, der finder sted få dage før.

Her bliver en 21-årig indvandrer ramt af skud, mens han sidder i en bil ved boligområdet Persillehaven i Herlev. Med i bilen var også andre personer, som ikke bliver ramt.

Abdi Samaleh bliver varetægtsfængslet i Jyderup Statsfængsel. Men omkring en måned senere flygter somalieren fra fængslet via et hul i loftet. Først tre måneder efter flugten efterlyser politiet den bundkriminelle somalier med foto og navn. Politimyndighederne gør alt for at skjule bagsiden af masseindvandringen.

Abdi Aziz Samaleh bliver senere pågrebet og stillet for en dommer. Han idømmes en fængselsstraf på fem år og seks måneders fængsel i Københavns Byret. Den utilpassede somalier anker til Landsretten, der mener at kunne finde formildende omstændigheder ved bandeskyderiet i storcentret.

Østre Landsret frifinder Abdi Aziz Samaleh for medvirken til drabsforsøg. Selvom han beviseligt har været en del af bandeopgøret – samt været i besiddelse af en revolver. Abdi Aziz Samaleh ender med fem år bag tremmer. Dømt for vold af særlig farlig karakter. Somalieren prøveløslades lang tid, før straffen på de fem år er afsonet. Og i vinteren 2020 er den gal igen.

Natten til 16. januar opsøger 14 indvandrere nogle mænd ved en parkeringsplads i et ghettoområde i det vestlige Aarhus. Tre mænd bliver overfaldet og kidnappet.

Abdi Aziz Samaleh er en del af den voldelige indvandrergruppe. Ifølge politiet er der tale om 14 medlemmer af banden NNV, der står for Nørrebro-Nordvest (i København, red.), samt Korsløkkegruppen – sidstnævnte er en bande med base i Odense.

Efter en heftig politijagt og en afspærring af motorvej E45 ved Vejle bliver Abdi Aziz Samaleh og hans medgerningsmænd anholdt. Det sker kort tid efter kidnapningen og det voldelige overfald i Aarhus. I november 2020 bliver den i dag 25-årige Abdi Aziz Samaleh idømt en fængselsstraf på tre år og ni måneders fængsel.

Dommen er – efter danske forhold – kun så relativ ‘hård’, fordi Abdi Aziz Samaleh skal afsone en reststraf, som stammer fra dommen efter bandeskyderiet i Field’s. Alt tyder på, at somalieren ellers var sluppet langt billigere.

En medgerningsmand i kidnapnings- og voldssagen fra Aarhus slipper med ni måneders fængsel. Ni ud af 14 indvandrere – der er mellem 19 og 33 år – bliver dømt efter den milde voldsparagraf – og altså ikke for grov vold.

Den dag dommen afsiges, forsamler en større gruppe mænd sig foran retten i Aarhus. Der er trusler og had i luften. Tre personer sigtes for at forstyrre den offentlige orden. Der er tale om rendyrket dominansadfærd. Somaliske Abdi Aziz Samaleh bliver ikke udvist af Danmark.

*

Esse Ahmed Mohamed Samaleh, 33 år, Somalia

Samaleh-klanen byder ikke kun på vanvidsbilister med trafikdrab på samvittigheden – samt et skydegalt bandemedlem. Esse Ahmed Mohamed Samaleh svindler sagesløse danskere for millioner af kroner.

Den 33-årige somalier er en del af en svindelgruppe, der igennem længere tid franarrer op mod 50 mennesker deres følsomme NemId. Esse Samaleh bruger oplysningerne til at stjæle cirka seks millioner kroner fra eksempelvis mentalt handicappede personer.

Esse Ahmed Mohamed Samaleh og to medgerningsmænd bruger NemId-oplysningerne til at optage kviklån for millioner af kroner og overføre pengene til mellemmænd. I februar 2020 bliver Esse Ahmed Mohamed Samaleh fundet skyldig i den grove svindelsag. Somalieren kommer ud for en ulykke under en ferie i Etiopien, og derfor afsiges den endelige dom først cirka tre måneder senere.

Det danske retsvæsen må pænt vente, når kriminelle tager på ferie i Afrika. Esse Ahmed Mohamed Samaleh får en straf på to år og seks måneders fængsel. En af Esse Ahmed Mohamed Samalehs medgerningsmænd får en tillægsstraf på et år og ni måneders fængsel. Den ligges oven i en anden straf på to års fængsel, der også er givet i en sag om økonomisk svindel. En tredje gerningsmand, der medvirker i sagen om millionsvindel med kviklån, kan politiet ikke få fat på. Han opholder sig angiveligt i Libanon.

Kriminelle migranter har det med at rejse hjem til eksempelvis Mellemøsten, når de eftersøges for kriminalitet i Danmark.

Den somaliske statsborger, Esse Ahmed Mohamed Samaleh, bliver ikke udvist til sit hjemland Somalia. Han slipper med en advarsel og dertilhørende løftet pegefinger. Endnu en somalisk forbryder kan fortsætte sin tilværelse og kriminelle løbebane i Danmark.

*

Dette er blot et lille udsnit af berigelserne fra den somaliske Samaleh-klan. Danskerne har fået, hvad de stemte på til folketingsvalget.

 

 

Køb Lars Hedegaards nye bog her!

ANNONSE