Kommentar

Somaliske terrorbrødre dømt igen. Her er hele deres kriminelle historie.

To somaliske brødre er dømt for terror og dømt for at have lænset danske borgere for millioner af kroner ved at have anvendt en keylogger på en række danske biblioteker. Hvordan kan to islamister, der er dømt for terror, overhovedet opholde sig i Danmark?

Her får du hele deres historie (posteringen er skrevet i februar 2019) …

Vi er i 1994. Året, hvor skibet Estonia synker, og musikeren Kurt Cobain dør for egen hånd. En somalisk familie fra Warsame-klanen, der tæller to forældre, seks børn og en syg bedstemor, flygter fra Somalia til Danmark. Familien bor i begyndelsen på et asylcenter, men får hurtigt en bopæl stillet til rådighed i Aarhus.

Faderen Mohamed Warsame påstår, at familien ikke kan leve sikkert i Somalia. Men senere viser det sig, at familien – og specielt hans terrordømte sønner – ingen problemer har med at rejse til hjemlandet Somalia igen og igen.

ANNONSE

Her er brødrenes somaliske far Mohamed Warsame, der søger asyl i Danmark:

Familien flytter fra Danmark

2002. Familien Warsame er træt af Danmark, og familien flytter til England for at prøve lykken der. Faderen siger, at familien klarer sig godt i England, men alligevel vælger han at rejse tilbage til Danmark med hele den store somaliske familie. De danske sociale ydelser trækker familien mod Danmark og Aarhus igen.

Mohamed Warsame og hans somaliske kone siger, at de har det “psykisk svært” i Danmark og får straks sociale ydelser i form af “starthjælp”. Nu skal skatteborgerne betale for den hjemvendte “asylfamilie” for anden gang.

Lillebroderen Nuur Warsame / Nuur Mohamed Warsame kommer hurtigt i kontakt med politiet på grund af diverse slags “småkriminalitet” i Aarhusområdet.

Man har altså en stor somalisk familie, der “flygter” til Danmark og søger “asyl”. Familien fortryder og tager til England, hvilket de også fortryder – og ender tilbage på sociale ydelser i Danmark, hvor børnene begynder en kriminel løbebane.

Statsborgerskab til terrorbrødrene

2004. Lidt før midten af 00’erne tildeles Guleed Warsame / Guleed Mohamed Warsame og Nuur Warsame dansk statsborgerskab. Dengang er de 15 og 10 år gamle. (Dette fortæller deres somaliske far til Ekstra Bladet. Andre medier fortæller, at de får statsborgerskabet i 2002.)

Guleed og Nuur Wasame vokser op i blandt andet Trillegården i det nordlige Aarhus. De to brødres farmor bor i Somalia i et terrorkontrolleret område, der er styret af al-Qaida-sympatisørerne fra organisationen al-Shabaab.

Guleed Mohamed Warsame har efter sigende bopæl i Norge i en periode og har et barn. Hans far Mohamed fortæller, at sønnen har en “fin uddannelse” fra et college i England. Det er ikke efterfølgende verificeret.

Marts 2011. Den nu meget religiøse og “småkriminelle” Nuur Warsame erklærer på Facebook, at dette er hans “favoritcitat”:

Skolegang på ghettogymnasium

August 2011. Nuur Mohamed Warsame begynder skoleåret på det indvandrerfyldte Langkær Gymnasium tæt på ghettoområderne i Aarhus. Han er inden blevet smidt ud af flere uddannelsesinstitutioner på grund af meget fravær i forbindelse med rejser til Yemen og Somalia.

Nuur Warsame har før dette gået på et såkaldt 10. klassecenter, hvor han vækker opsigt, da han går klædt i muslimsk kjortel og hue.

Han får hurtigt andre 10. klasseelever til at samles omkring sig, når han praktiserer islamisk bøn i pauserne i undervisningen. I timerne bidrager han mest med radikale religiøse udsagn.

Dette foregår uhindret på grund af berøringsangst fra skolens side.

En af de studerende på Langkær Gymnasium beskriver ham som “meget religiøs”. En af hans venner fra ghettoen Trillegården beskriver Nuur Warsame sådan her: “Han er en god og kærlig muslim. Han er en god bror.”

Der har gået flere elever på Langkær Gymnasium, der har kæmpet for muslimske terrororganisationer i udlandet. Blandt andet har elever fra Langkær Gymnasium kæmpet for Islamisk Stat i Syrien. Så Nuur Warsame er ikke den første elev på Langkær Gymnasium, der har terrorforbindelser.

På Facebook oplyser HF-eleven Nuur Warsame, at han “arbejder for Allah”. Han hylder også den afdøde al-Qaida-leder Anwar al-Awlaki på sine sociale medier.

 

Og her ses Nuur Warsame tilbede en Islamisk Stat-kriger på Facebook.

2011. I efteråret, få måneder efter Nuur Warsame er begyndt på Langkær Gymnasium, får PET et tip om, at den somaliske mand vil udføre et terrorangreb.

Begge Warsame-brødrene er kendt af PET, fordi de kommer i den islamistiske Grimhøjmoske i Aarhus. Somaliske Nuur Warsame går i efteråret 2011 typisk klædt i arabisk/afghansk muslimsk klædedragt og hue. Han beder fem gange om dagen og kommer i “Muslimsk Ungdomscenter” i Grimhøjmoskeen. Moskeen i det vestlige Aarhus er kendt for at have huset en lang række Syrienjihadister.

PET begynder at efterforske og aflytte telefonsamtaler hos Warsame-familien.

November 2011 til maj 2012: Guleed Mohamed Warsame rejser til området Elasha Biyaha ved den somaliske hovedstad Mogadishu. Her modtager han terrortræning, så han kan udføre et terrorangreb i vesten.

Terrororganisationen har oprettet terrorlejre i dette område, hvor somaliere, der er immigreret til vesten, kan uddanne sig i selvmordsmissioner, sprængstoffer og våben.

I en telefonsamtale mellem de somaliske terrorbrødre erklærer Guleed Warsame sidst i 2011: “Jeg skal nok lære at lave bomber og alt muligt.” De to brødre taler også om “jihad”, og at de skal “lave noget kæmpe”.

Guleed Mohamed Warsames far afviser efterfølgende alt. Han siger, at hans søn blot har været “ude i naturen”.

Det kommer senere frem, at lillebroderen Nuur Warsame oprindeligt købte billetten til Somalia. Men storebroren overtager billetten, så da flyet letter til Somalia, med mellemlanding i Dubai, er det storebror Guleed Warsame, der sidder i flyet. Storebror Guleed Warsame har boardet flyet med lillebror Nuur Warsames pas.

Dette udstiller, hvor skrøbeligt det internationale samfund er, når somaliske terrorister kan rejse rundt og bruge hinandens EU-pas.

Her ses al-Shabaabs terrorister i Afrika.

Somalisk svindel med skattekroner

I november 2011 tilmelder Nuur Mohamed Warsame sig en folkeregisteradresse hos en somalisk familie på Spættevej 13 i Aarhus Vest. De tilhører samme klan som familien Warsame. Adresseændringen skal gøre det muligt at svindle med sociale midler. Noget, der er meget almindeligt i somaliske kredse i Danmark.

Nu skal danske statsborgere betale endnu mere til den somaliske terror-familie.

Beboeren i lejligheden på Spættevej – Safiya Mahamed – udtaler følgende omkring svindlen:

“Min mand kender hans far, så da han en dag kom og spurgte, om det var okay, at han havde postadresse her, så gav vi ham lov.”

Det viser sig, at Nuur Wasame har brugt adressen hos klanfamilien, som dækadresse for at svindle med den danske uddannelsesstøtte SU, så han kan få den højeste sats udbetalt. Det forklarer Nuur Wasame senere i en dansk retssal.

Mandag 28. maj 2012 klokken 20.30 bliver Spættevej 13 ransaget af PET’s antiterrorkorps. PET forlader først den somaliske families lejlighed klokken 02 om natten med blandt andet den somaliske families telefoner.

Her er de afrikanske beboere på Spættevej 13 i Aarhus Vest, der medvirkede til SU-svindlen, så den terrordømte somalier Nuur Mohamed Warsame kunne få endnu flere penge fra den danske stat:

Islamismen breder sig

Maj 2012. Torsdag 24. maj sætter Nuur Mohamed Warsame sig til tasterne på sin computer. Han skriver følgende opdatering på Facebook:

“Hvis en mujahid (hellig kriger, red.) kæmper for at ophøje Allahs ord, bliver han kaldt for en ‘terrorist’. I Profetens tid, blev ham, der gjorde alt dette, kaldt for ‘en muslim’.”

Maj 2012. Nuur Mohamed Warsame bliver anholdt for terroraktiviteter om aftenen 28. maj på sin reelle adresse i Rydevænget i det nordlige Aarhus (ikke svindeladressen på Spættevej).

Adressen er tæt på det bandekriminelle kvarter Trillegården. Efter flere mediers oplysninger foregår anholdelsen hos terrorbrødrenes somaliske far Mohamed Warsame.

Maj 2012. Guleed Mohamed Warsame bliver anholdt 28. maj klokken 21.30 i Københavns Lufthavn, da han lander med et fly fra Somalia. Han bliver sigtet for terroraktiviteter.

2012. I foråret fortæller en al-Shabaab-terrorist fra Somalia, der kalder sig “Ahmed Ali Hassan” (falsk navn, red.) til danske medier, at han bakker op om Guleed og Nuur Warsame. Terroristen roser de to somaliske brødres indsats.

Den muslimske terrorist fortsætter: “Danmark skal rystes” og “jeg drømmer om et angreb på Danmark”.

Her ses nogle af de muslimske al-Shabaab-terrorister i Somalia:

Terrordommen falder

Juni 2014. Guleed og Nuur Warsame på 25 og 20 år bliver straffet for terroraktiviteter med to års fængsel hver. Forinden har de fået treethalvt års fængsel i byretten, men den danske landsret når frem til, at brødrene kun skal to år i fængsel. Det er jo trods alt kun muslimsk terror, der er tale om.

Deres far Mohamed Warsame kalder dommen for “uretfærdig” i de danske medier.

Telefonsamtaler om terrorangreb; brødre ville “slagte” og “myrde”

Brødrene forklarer i retten, at når de taler om at “slagte” og “myrde” på politiets aflytninger, så er det ifølge dem bare “pral”.

Anklagemyndigheden mener, at brødrene har planlagt et storstilet terrorangreb i Aarhus på blandt andet Muhammedtegneren Kurt Westergaard. Sådan her siger storebror Guleed Warsame i en telefonsamtale fra Somalia til Danmark:

“Tænk dig, at vi er 200-300 mand. Så går vi ind i byen og starter med ham, der svinede profeten til. Og vi fortsætter. De muslimer, der ikke vil være med, tager vi os af bagefter.”

Under terrorsagen forklarer lillebror Nuur Warsame om sit forhold til den somaliske islamistiske terrororganisation al-Shabaab:

“Jeg ser Al Shabaab som frihedskæmpere, og sympatiserer derfor med dem. De kæmper for at implementere sharia.”

Ved et retsmøde er en af de somaliske brødres venner mødt op. Somaliske Mohammed Avdikaril erklærer, at han føler sig krænket over terrorsagen mod de to muslimer:

“Vi føler os alle sammen krænket. Det er ikke kun hans familie, der er gidsler. Det er os alle sammen i det somaliske miljø. Vi føler meget med ham og familien, vi håber med hjertet, at de ikke bliver dømt,” siger Mohammed Avdikaril.

Udlændinge viser foragt for domstolen

Flere af de somaliske brødres venner og tilhængere, der er til stede i retssalen, nægter at rejse sig op for dommeren under retssagen. “Vi er her for at støtte vores brødre. De er uskyldige,” erklærer en gruppe på syv muslimer, der nægter at følge rettens regler.

Under nogle af retsmøderne i sagen må flere udlændinge bortvises fra rettens lokaler. Der bliver blandet andet råbt “fucking luder”, “vi er alle hans brødre” og “Inshallah – du kommer ud” fra de fremmødte tilhængere af den somaliske Warsame-klan. De identificerer sig som “brødre” og “fætre” til Guleed og Nuur Warsame.

Terrorbrødre dømmes for milliontyveri

2019. I januar bliver Guleed og Nuur Warsame idømt fem og tre års fængsel for at hæve otte millioner kroner på 16 danskeres konti. De har afluret følsomme oplysninger fra borgere, der har brugt computere på danske biblioteker over hele landet.

Warsame brødrene anker ifølge DR Nyheder ikke deres dom. Tre andre personer er anklaget i samme sag, men deres retssager føres selvstændigt.

Historien melder ikke noget om, hvordan det går med deres fire andre søskende, forældre og syge bedstemor, som Danmark tog imod med åbne arme i 1994.

Sådan her sagde terrorbrødrenes far Mohamed Warsame i foråret 2012. I dag ved vi, at takken for, at Danmark tog imod denne mand, hans kone, seks børn og en syg bedstemor, var terror og tyveri.

 

Køb Lars Hedegaards nye bog her!

ANNONSE