Kommentar

Biden og Harris-styret bliver ikke noget normal styre. Biden har allerede kaldt Trumps tilhængere for nazister. Big Tech har startet alletiders udrensning, og journalisterne synes de får som fortjent. Trump har udløst et had af historisk intensitet.

Folk har ører og øjne, og de er fremdeles i stand til at opfatte overdrivelser og dobbelte budskaper: Det som sker lige nu, handler ikke om Trump, men om dem.

Vi hører og forstår: Demokraterne, som har snydt sig til valget, ønsker hævn over ham, som de ikke har fået ram på i løbet af fire år, til trods for alle mulige tricks og uendelige resurser. Der måtte en storstilet svindeloperation til for at vinde. 39 procent af amerikanerne forstod det. Joe Biden bliver den svageste præsident i mands minde.

Men det han mangler i legitimitet, tiltager han sig i magt: Big Tech og sikkerhedsapparatet er i færd med at omringe Trumps bevægelse og binde den som en Gulliver.

Udelukkelsen af Trump fra Twitter var bare det første skud. Kamala Harris opfordrede i valgkampen Twitter til at gøre netop dette, og hun blev sur på Elizabeth Warren fordi hun ikke var enig.

ANNONSE

Joe Biden spytter ordet «thugs» – banditter – ud om Trumps støtter, og snakker som om undtagelsestilstanden er et faktum og han kan dømme dem til standretten.

Biden og mange Demokrater snakker om Trumps tilhængere som nazister og/eller terrorister, og medierne spiller villig med.

FBI frygter nye «væbnede angreb» før indsættelsen 20. januar. De fandt rørbomber i Demokraternes og Republikanernes hovedkvarter. Aftenposten slog mandag op at nogle af aktivisterne havde strips med sig. En sort repræsentant er overbevist om at meningen var at lynche dem fra balustraden på anden etage.

Medierne lyver uden at blinke. BBC siger at Trump ville tvinge Pence til at annullere valget. Han ville have ham til at stille spørgsmål ved valgmænd fra stater, hvor valgreglerne var vedtaget i strid med forfatningen og derefter bede om en granskning som skulle have været afsluttet før 20. januar.

Respekt for sandhed er ophævet, og det er denne propaganda, sammen med censuren, som fortæller at USA er blevet forvandlet.

Det er ikke tilfældigt at to russere fra forskellige generationer, Gorbatsjov og Navalnyj, synes det minder om et kup. De føler sig hjemme igen, det var sådan det foregik hjemme i Rusland: En dramatisk hændelse giver anledning til ekstraordinære tiltag. Demokraterne og Big Tech går til krig mod de 74 millioner amerikanere som stemte på Trump.

Men ikke bare dem: Darren Beattie i Revolver.news sagde på War Room mandag at sikkerhedstjenesterne styrer Big Tech. Det var ikke tilfældigt at Google, Apple og Amazon slog til samtidig mod konkurrenten Parler. Hvis dette stemmer, er det endnu mere uhyggeligt. Da er det et kup i den mere klassiske betydning.

Det vi ved om presset på Parler, minder om det. De første timer efter at de blev fjernet fra Google Play og App-butikken, var Parler optimistisk og troede de snart skulle være oppe igen. Men leder John Matze fortalte Tucker i nat at så snart de havde fået kontakt med en ny leverandør og troede de var reddet, trak udbyderen sig. Nogen havde «lænet sig» kraftig op ad dem.

Det lyder som føderale myndigheder.

Hvis dette stemmer: at Big Tech og sikkerhedsmyndighederne støtter hinanden, at sikkerhedsmyndighederne har taget ledelsen, så er dette langt værre end nogen kunne forestille sig.

Vi ved at FBI og CIA, med National Security Agency som tilvejebringer, opførte sig som en stat i staten under Russiagate. Afsløringerne af deres magtbrynde har ikke fået konsekvenser. Ingen er havnet i fængsel.

Tvært imod. Mange af de værste Russiagate-agitatorer har fået ledende jobs i Biden-administrationen. De angrer ingenting. Tvært imod snakker de som om anklagerne fortsat er sande og ikke er deres egen fabrikation. En sådan grad af løgnagtighed, frækhed og arrogance er noget vi ellers forbinder med autoritære stater.

Parlers talskvinde siger at Google og Apple ville tvinge dem til at indføre samme algoritme som de selv bruger, og som gør det mulig at overvåge folk 24/7. Men det nægtede Parler. Det ville være det samme som at indføre en overvågningsstat. Men Big Tech er allerede der. En sådan detalje burde få alarmen til at bimle hos myndigheder i alle lande, som ønsker at bevare friheden.

Et andet kendetegn er revisionisme, omskrivning af historien. Facebook forbyder nu indlæg som omtaler valgfusk. Det næste er forbud mod at omtale Obama-administrationens magtmisbrug mod Trump. Har man først sagt A, bliver man ofte tvunget til at sige B.

USA er slået ind på en vej med repressive tiltag som har let ved at blive selvkørende.

Med en tiltrædende præsident på vej ind i demensen, som snakker om Goebbels og The Big Lie og bombningen af Dresden, er det endnu et træk som minder om Sovjetunionen: Det er let at lede gamle mænd som tror på sine egne indbildninger.

CNN gør ikke noget forsøg på at advare. Brian Stelter ser ikke nedlukningen på Twitter eller deplatformingen af Parler som noget brud på ytringsfriheden. De er private firmaer som kan gøre hvad de vil.

Denne aggressive holdning vidner om at det er payback time. Rick Wilson fra the Lincoln Project siger at de skal gøre Trumps tilværelse til «et brændende helvede». Det gælder også hans støtter.

For at give en idé om galskaben: Wilson siger at Trump har dannet en sekt. Hvis han indførte barneofringer, ville tilhængerne følge ham. Er det ikke det samme som Bernt Hagtvet og Vebjørn Selbekk siger? Dolkestødslegender og sekter.

Wilson siger at der er to personer de skal «tage»: Rupert Murdoch og Mark Zuckerberg. De to er ansvarlige for Trump-bevægelsen. Med tanke på forandringerne i Fox, og ikke mindst Facebook, er dette skræmmende tale. Hvor langt har disse folk tænkt sig at gå?

Hvor er bremserne?

Når et land kører af sporet, er der som regel nogen som forsøger at afværge komplet havari. Men i dagens USA kommer Corporate America løbende og vil deltage. Demokraterne vil at de som støtter Trump, ikke skal ha lov til at undfly, de vil at de som var Trumps nøgle-medspillere, skal stilles for retten.

Corporate America deltager med liv og lyst. De har doneret hundredvis af millioner dollar til BLM og Antifa. Nu skal Trump-tilhængerne straffes.

De lægger op til en ny stramning af den autoritære skrue: udrensning.

 

 

Oversættelse: Karsten Søberg

ANNONSE