Kommentar

Fredag 8. januar var en mærkedag i Washington. Da slog Big Tech til og lukkede højreorienterede ned. Tucker Carlson sagde det var de lange knives nat mod ytringsfriheden i USA. Et surrealistisk scenario. Trump er permanent lukket ude fra Twitter, hans vigtigste kommunikationskanal. Men det er bare toppen af isbjerget.

Mere truende er det at Google tog konkurrenten Parler af sit app´tilbud. Apple overvejer at gøre det samme. De kræver at Parler følger de samme censurregler som de selv gør. Men Twitter lader Kinas præsident og Irans beholde sine twitterkontoer og det tager ikke mange sekunder at finde YouTube- videoer med opildnende indhold.

Tucker latterliggør, at Parler selv vil være ansvarlig for det indhold de formidler. Hvad med Google selv? Med et sådan krav burde Googles lukkes ned øjeblikkeligt.

En talskvinde for Parler siger at hvis Apple også lukker dem ned, er de blokeret. Så kan de ikke levere tjenester. (Red.: Det har nu sket)

Amerikanske myndigheder har ladet Big Tech får monopol og kontrol over ytringsfriheden.

Det nye er at Big Tech også forsøger at blokkere alternative platforme.
Højresiden i USA opfatter at det er de som er målskive for angrebet som både er fra Big Tech og den kommende administration.

Angrebet på Capitol Hill var planlagt

Rudy Giuliani har en YouTube kanal han kalder Common Sense. I nat lagde han Episode 101 op. Den viste hvad som egentlig skete onsdag 6. januar på The Mall, da Trump holdt massemøde. Giuliani var der i centrum for begivenhederne. Det var en fredelig demonstration. Mediernes fremstilling af at Trump skulle have opfordret til at storme Capitol Hill er deres skjulte dagsorden. De vil have at det skal være sådan. Det giver dem mulighed for at gøre næsten hvad det skal være.

ANNONSE

Hvordan kunne stormen ske?

Torsdag kunne Tucker Carlson fortælle at der havde været chat på nettet i lang tid om at noget kom til at ske. Det havde ikke været vanskeligt for professionelle at se, at politiet måtte være forberedt. I stedet så vi at politiet slap aktivister ind.

Dette var folk som ikke havde noget med demonstrationen at gøre. De dukkede pludselig op i udkanten af demonstrationen.

Giuliani så det med egne øjne: Der dukkede folk op som havde hamre med sig, glasskæreværktøjer, torve til klatring, mælk mod tåregas. Dette var ikke Trump-supportere.

Giuliani viser et klip hvor en mand står og hamrer på et vindue. Da er der en kvinde som tydelig skriger “Antifa, Antifa”, og mener at manden er fra Antifa. En Trump-supporter tager fat i ham og trækker ham væk.

Et andet klip er endda mere foruroligende. En mand har taget en video, hvor han står og fortæller, at der dukkede fire busser fulde af Antifa-folk. De blev eskorteret af to sorte Suburban som politiet bruger. Det var politiet, der eskorterede Antifa til området.

Videoen fik lov til at ligge ude på YouTube i fire timer, så blev den fjernet. Google vil ikke have at nogen forstyrrer narrativet.

Censuren er vokset

Big Tech har dette år indført censur på område efter område. Læger, som fortalte om deres erfaringer med covid-behandling, blev smidt ud. Nogen mistede jobbet. Facebook indførte WHO som standardsætter. At det samme WHO havde løbet Kinas ærinde var noget som foruroligede mange.

Så blev det valget som det ikke var lov at sige noget tvivlsomt om. Twitter udstyrede opslag med en advarsel. Sådanne advarsler kommer nu også op på YouTube.

Fredag 8. januar er Big Tech gået til frontalangreb på højreorienterede. Ved at fjerne Parler-appen viser Google at de vil have total kontrol. De vil bestemme, hvem der får lov til at sige noget i det offentlige rum.

Og de er i fuld sync med Biden-administrationen.

Vil have lukket Fox News

CNN har henvendt sig til leverandørerne af kabel-tv og bedt dem stoppe med at formidle Fox News, fordi kanalen har reportere som ikke følger de samme standarder som dem. Racisme nævnes specifikt. Det er et krav som er uden sidestykke. Det er særlig de tre værter Tucker, Hannity og Ingraham som får CNN til at se rødt. De har rapporteret om valgsvindelen og Demokraternes skyggesider, som Hunter Bidens laptop.

Da New York Post bragte storyen om Hunter Bidens laptop blev avisen censureret af Twitter og Facebook. De andre kanaler og aviserne bragte heller ikke storyen før efter valget.

Biden har ikke villet svare på spørgsmål om Hunter’s forretninger, til trods for at han selv er indblandet.

Big Tech og eliten har erklæret ytringsfriheden krig.

 

Oversættelse Karsten Søberg

 

Køb Lars Hedegaards nye bog her!

ANNONSE