Kommentar

Chauvin-dommen er ikke nok for den radikale fløj i Demokraterne og blandt BLM og Antifa. De vil have mere. Den er en stor skuffelse for moderate amerikanere, som ønsker at leve i et lov og orden-samfund.

Demokraterne har for længst kastet terningerne og vil have magten og definere loven. En af dem er Minnesotas justitsminister, Keith Ellison, som mener dommen bare er begyndelsen.

«Dette må og skal slutte. Vi har brug for ægte retfærdighed, »sagde Ellison. «Det er ikke et tilfælde – det er en social transformation, der siger, at ingen er under loven, og ingen er over den. Denne dom minder os om, at vi skal foretage varige, systemiske samfundsmæssige ændringer. »

Ellison er pro Antifa. Han står i den radikale tradition som vil rive alt ned. Når Amnestys Jon-Peder Egenæs tror/håber at dommen kan være begyndelsen på noget nyt, så er han enten naiv eller uvidende om den politiske situation i USA.

Dommen vil øge afstanden.

Konservative amerikanere har fået et nyt ideal efter Trump: Floridas guvernør Ron DeSantis har taget kampen op mod woke-ideologien. På punkt efter punkt udfordrer han dem og de er rasende. Nu sidst fik han vedtaget en anti-oprørs-lov. Den ved Demokraterne, er rettet mod deres fodfolk, derfor vil de have den fjernet, ligesom de vil have fjernet alt som hindrer deres vej mod overherredømmet.

ANNONSE

Men folk flokkes til Florida som er blevet kendt som Freedom State.

Lara Loga sætter ord på folks følelser: Amerikanere er lov – og orden-folk. De vil have politi.

LARA LOGAN: Ja, sådan ved man, at guvernør DeSantis gør det rigtige i millioner af amerikaners øjne, fordi hans kritikere hamrer løs på ham. Og hvad du ikke hører om, er alle de mennesker, der støtter guvernør DeSantis, hvilket er typisk for det, der foregår i øjeblikket, og det er her, du kun hører fra et slags syn på Amerika. Du hører kun fra en gruppe mennesker, hvordan de ser dette land, og hvor de vil have dette land hen. Men det betyder ikke, at alle de andre millioner af amerikanere, der ikke er enige, ikke eksisterer.

Amerikanere kan ikke lide politikere som snakker i gåder. Som siger de vil «reimagine policing», tænke nyt om hvordan man driver politiarbejde.

 ”masser af eufemismer om social retfærdighed og, du ved, mental sundhed og velvære og brug af sociale tjenester i stedet for politiet.”

”Dette er bare ord, der bruges til at dække over, hvad der er den virkelige dagsorden her, som er at, du ved, virkelig at slippe af med politiet og domstolene og lukke fængsler. Hvis man ser på Oakland, Californien, lukkede de deres fængsel, og ingen så meget som blinkede. Ser du, du hører ikke noget om det. Og kriminaliteten er ikke mindre i San Francisco. Den er værre, men ingen bekymrer sig.”

Californien er ved at blive et skrækeksempel på Demokratisk styre. Guvernør Gavin Newsom twittede, at «George Floyd ville være i live i dag, hvis han havde set ud som mig.» Newsom får alt til at handle om sig selv.

Venstrefløjen har lidt for mange gange gjort specielle politiofre til ikoner for sin sag. De bruger dem. Så pibler sandheden frem og den er anderledes. Er der nogen som ikke duer til at være ikon så er det George Floyd.

«Vi har brug for retfærdighed for Daunte Wright [,] Adam Toledo [,] Tamir Rice [,] Breonna Taylor og alle andre, vi har mistet,» fortsatte Bowman.

Repr. Ilhan Omar, D-Minn., Fejrede «den for længe forhalede» retfærdighed.

«Dette føles anderledes for vores samfund, retfærdigheden føles ny og har været forhalet for længe. Glæd dig, mit elskede land. Jeg er taknemmelig for [justitsadvokat Keith Ellison], jurymedlemmer og alle, der gjorde dette muligt. Alhamdulillah !! » skrev Omar på Twitter.

Bortset fra en hård kerne synes amerikanere flest at dette er usmageligt. De fik nok af BLM i fjor og Antifa har de aldrig kunne lide.

60-erne gentager sig. Aktivisterne tror de rider på en historisk bølge og repræsenterer fremtiden. I virkeligheden har de ikke megen opbakning. Den store forskel, som snyder dem til at tro de har folk med sig, er støtten fra Corporate America, Big Tech, Hollywood og medierne. Det er denne støtte som har polariseret USA og placeret Biden i Det Hvide Hus.

Men Demokraterne gaber over for meget: De slipper hoben løs i gaderne – det ser alle – og de har indgået en alliance med Kina, USA’s største fjende. Hvordan kan dette gå godt?

I mellemtiden bruger de racekortet alt det kan trække. De dutter det på de unge, og lærerne er rene rødgardister. Race og flydende køn er langt, langt ude for de fleste amerikanere.

Efter normale love skulle der komme et backlash nedenfra. Men ingenting er normalt.

Glem ikke hvor Mar a-Lago ligger. Freedom State kan blive et farligt symbol for Demokraterne.

 

Oversættelse Karsten Søberg

ANNONSE