Kopierede/fra hoften

Fotos: BT, Twitter)

Så røg USA’s folkevalgte præsident af Twitter, angiveligt for at opfordre til vold. Ligesom jeg ikke opfordrede til vold, da jeg blev bannet på Facebook for at nævne ‘Tommy Robinson’, så er der heller ikke fugls føde på beskyldningerne. Video er fjernet, og selvom Reimer-Elster giver sin analyse overskriften ‘Én vending forklarer kupforsøget i Donald Trumps besked til støtterne’, så halter mellemregningerne. At opfordre til at marchere mod Kongressen er ikke en opfordring til vold, og ‘Vi elsker jer’-kommentaren til demonstranterne er jo generel.

Donald Trump er væk fra Twitter, Facebook og Instagram, og få timer efter han bekendtgjorde, at han fremover vil bruge Parler, har Googles Playstore og Apples Appstore suspenderet adgangen til app’en. Tjekdet-segmentet jubler, alt imens pseudo-borgerlige forfalder til legalistisk argumentation. Det være sig eksempelvis den selverklærede ’systemkritiker’ Paula Larrain.

Mediernes ensidige hetz gennem fire år har båret frugt. 90 procent af BT-læserne mener blokeringen er i orden, og hvis du tænker at den gennemsnitlige dansker er dum, så har du helt ret, men husk på at halvdelen faktisk er dummere end gennemsnittet. Lidt frækt kunne man postuleret at den politiske censur er en gave til højrefløjen, ud fra den logik, at jo mere totalitær globalisterne bliver, jo flere vil forstå situationens alvor.

ANNONSE

‘Tryk avler modtryk’ virker dog ikke altid. DDR-regimet holdt 41 år, Castro døde af alderdom, og det totalitære er lige under overfladen her mere end 30 år efter Murens fald. Fra DR Online – Twitter udelukker Trump permanent.

“Twitter har været Donald Trumps vigtigste kommunikationsredskab, hvor han kunne tale direkte til sine følgere. Men nu er det slut. Det sociale medie skriver, at man har valgt at lukke permanent ned for Trumps konto, @realDonaldTrump.

– Efter en gennemgang af kontoen og omstændighederne omkring den har vi permanent suspenderet denne konto på grund af frygt for yderligere tilskyndelse til vold, skriver tjenesten i en besked. …

Det er især de gentagne falske beskyldninger om valgfusk, der onsdag førte til optøjer i den amerikanske kongres, der har ført til nedlukningen. Også Trump-kampagnens konto, @TeamTrump, er lukket ned. Præsidentembedets officielle konto, @potus, er stadig tilgængelig, men Twitter har slettet en lang række tweets, som Trump delte, efter at han opdagede, at hans andre konti var blevet nedlukket. …

– Som jeg har sagt i lang tid, er Twitter gået længere og længere i retningen af at forbyde ytringsfriheden, og i aften har Twitter-ansatte sammen med Demokraterne og den radikale venstrefløj koordineret om at fjerne min konto fra deres platform for at lukke munden på mig og DIG, de 75 millioner store patrioter, der stemte på mig, skriver han ifølge flere medier i tweets, der nu er slettet.”

“Censur handler om statens indgriben over for individet. Ikke private medievirksomheders redigeringsret. Uanset mediets størrelse. Ytringsfriheden er ikke truet, når en bruger fjernes fra en privat platform. Vedkommende har stadig ret til at ytre sig.” (Paula Larrain på Twitter, 9 januar 2021)

ANNONSE