Nyt

James Woods, foto: Infowars

Trump reagerede lørdag på at Facebook har smidt flere konservative personer ud, personer med flere hundred tusind følgere, som Paul Joseph Watson, Laura Loomer, Milo Yiannopoulos, Paul Nehlen og sagde, at det bekræfter indtrykket af at der ikke er ytringsfrihed for konservative stemmer.

Trump sagde han ville følge nøje med i udviklingen:

Trump, who tweeted and re-tweeted complaints Friday and Saturday, said he would “monitor the censorship of AMERICAN CITIZENS on social media platforms.” He has previously asserted that social media companies exhibit bias against conservatives, something the companies have rejected as untrue.

Associated Press er helt på Facebooks side og kalder dem, der blev smidt ud, for “ekstremister”. Bureauet forsøger ikke en gang at problematisere begrebet.

President Donald Trump criticized social media companies after Facebook banned a number of extremist figures, declaring that he was “monitoring and watching, closely!!”

Tucker Carlson kritiserede natten til lørdag Det Hvide Hus for at være tavs om censuren. Trump kan have lyttet til kritikken.

On Twitter, Trump cited a number of individuals he said were being unfairly treated by social media companies, including Watson and actor James Woods. He insisted it was “getting worse and worse for Conservatives on social media!”

Skuespilleren James Woods er blevet lukket ude fra Twitter efter at han tweetede om Mueller-rapporten:

 “If you try to kill the King, you better not miss. #HangThemAll.”

Dette er en reference til at Mueller og hans team sendte dobbelte signaler ved at frikende Trump for at have haft russiske forbindelser, men efterlod tvivl om han kan have gjort sig skyldig i ”obstruction of justice”. Når Mueller heller ikke ville bestemme sig for om der var grundlag for sigtelse eller ej, undlod han at udfylde sit mandat, noget justitsminister William Barr har udtrykt sin misfornøjelse med. Mueller lod Barr tage vrøvlet.

Det er dette spil Woods kommenterer når han siger: Vil du dræbe kongen, må du gøre det ordentligt.

Twitter tolker dette bogstaveligt, hvilket illustrerer det meningsløse i reglerne. Som de anvendes nu vil det være risikabelt at citere Shakespeare eller andre litterære referencer i overført betydning. Alt tolkes bogstaveligt og i værste mening. Hvis du citerer ordspillet:” Den drukner ej som hænges skal”, truer du vedkommende.

ANNONSE

Selve sprogets essens: Nuancer, ironi, satire og overført betydning er skrevet ud af sagaen, der er ikke plads til dem. Dette er en udvidelse af blasfemiforbuddet til at gælde selve måden sproget fungerer på.

Twitter forlanger at Woods sletter tweeten før de lukker ham ind igen. Woods nægter. Han får støtte af Trump og Ted Cruz.

Woods har over 2 millioner følgere. Hvis de kan gøre dette mod ham, kan de gøre det mod hvem som helst, også Trump.

Trump ser også truslen mod hans egen organisation og hans muligheder for genvalg i 2020. Big Tech hiver de store kanoner mod højresiden frem. Trump siger med sit svar, at han ikke vil lade dem fortsætte upåagtet.

Big Tech påtager sig et redaktøransvar, som de officielt ikke har. Som det er nu, er de bare neutrale “platforme”. Hvis mandatet blev omdefineret kunne det udløse erstatningssøgsmål.

At også Nation of Islam-leder Louis Farrakhan blev lukket ude fra Facebook blev holdt frem som et eksempel på “balance”. Men også Farrakhan blev omtalt som far-right af medierne, noget som provokerede mange konservative. Farrakhan er supremacist, anti-hvid og antisemitisk.  Han og Ilhan Omar er gode venner. Farrakhan har kaldt hende darling.

 

 

 

Trump attacks social media companies after Facebook bans

Køb Lars Hedegaards bog her!

ANNONSE