Nyt

Det var den 25-årig somalier Abukar Ali, der blev skuddræbt onsdag aften ved travbanen i Aarhus.

Abukar Ali er muslim og stammer fra den somaliske hovedstad Mogadishu, der er kendt for sine voldsomme islamiske militsopgør.

Det somaliske skudoffer er kendt under kunstnernavnet ‘Shmur’ i det aarhusianske hiphopmiljø, hvor han betegnes som en kunstner, der var på vej frem.

Men Abukar Ali havde angiveligt mere end ‘gangsterrap’ og hård attitude at byde på.

Østjyllands Politi slår fast, at den skuddræbte somalier var tilknyttet det kriminelle miljø i Aarhus.

Politiinspektør Michael Kjeldgaard fortæller, at drabet på Abukar Ali – “er en del af rivaliseringen i de kriminelle miljøer, og at almindelige borgere i Aarhus trygt kan færdes i byen”.

Den 25-årige Abukar Ali blev, ifølge de sociale medier, islamisk gift med en tørklædeklædt kvinde i juni 2019.

Et ellers roligt boligkvarter i Aarhus forvandles onsdag aften til et multikulturelt helvede. Flere vidner fra lokalområdet peger på, at der kan være tale om et narkoopgør i det kriminelle miljø i Aarhus.

Vidner til skuddramaet hører fire-fem skud i hurtig rækkefølge. Klokken er cirka 19.06, da parkeringspladsen foran Jydsk Væddeløbsbane rammes af det blodige skudopgør.

Somaliske Abukar Ali synker sammen få meter fra trav- og galopbanens indgang. Der former sig hurtigt tydelige blodspor på parkeringsarealet.

“Det ser ud til, at han (Abukar Ali, red.) har slæbt sig omkring ti meter hen og siddet under et træ, hvorefter han er faldet baglæns ind i en hestefold,” fortæller et vidne.

ANNONSE

Adskillige mennesker iler til gerningsstedet for at hjælpe den skudramte mand.

Politiet ankommer før ambulancen, hvilket er almindeligt i kriminelle skudopgør, hvor man vil sikre ambulancepersonalets liv.

Betjente forsøger, ifølge Østjyllands Politi, også at redde Abukar Alis liv, men forgæves. Den kriminelle muslim dør i ambulancen på vej til hospitalet..

Flere vidner, der bor i området, mener ikke, at det er tilfældigt, at drabet sker i området omkring travbanen:

“I de seneste måneder har der været nogle suspekte typer, som har siddet på højen. De har egentlig ikke gjort nogle noget, men jeg tror, de solgte noget narko. Lige pludselig fra den ene dag til den anden var de dukket op,“ siger en kvindelig hundelufter, der bakkes op af et andet vidne:

“De sad nu ikke bare på højen. Der blev solgt hash eller et eller andet nede fra selve parkeringspladsen,“ lyder det fra en mand, der vil være anonym.

I timerne efter skudopgøret strømmer det ind med islamiske lovprisninger til både Allah og Abukar Ali i diverse religiøse Facebookgrupper.

“Må Allah være hans sjæl nådig,” lyder det fra en tyrkisk muslim.

Muslimske migranter i Danmark forstår at lovprise deres kriminelle brødre.

*

Rapperens manager Prasad Balakumar skriver i en pressemeddelelse:

‘Det er med stor sorg, at vi kan bekræfte, at SHMUR, artist, kunstner og pladeselskabsmedejer af SELFMADE RECORDS er afgået ved døden.

(…)

“SHMUR var en af vores bedste artister. Han var en af de mest anticiperet upcoming artister på den danske musikscene. Det gladeste, kærligste og mest positive menneske, som jeg nogensinde har mødt. SHMUR vil altid leve videre i os.”

***

Læs også om en 20-årig somalisk knivstikker, der lige nu er på flugt fra politiet

*

ANNONSE