Nyt

Det tyrkiske samfund i Danmark er ramt af stor sorg. Den kun 15-årige Mikail Küçük udånder lørdag aften på Rigshospitalet efter at have været involveret i en voldsom trafikulykke.

Alt peger på, at meget høj hastighed er årsagen til den tragiske dødsulykke.

Mikail Küçük, der har rødder i byen Kusça i Konya-området, sidder fredag aften i en mørk bil – sammen med fire andre teenagere.

De fem unge kører rundt i Hovedstadsområdet. 15-årige Mikail Küçük er passager. De fire andre personer i bilen er henholdsvis 15, 16, 16 og 18 år.

Mikail Küçük og hans familie bor i indvandrerkommunen Brøndby, der ligger syd for København.

“Jeg håber, at han vil være forbillede for alle unge i Brøndby Strand,” fortæller Mikail Küçüks fætter, der har studeret til socialrådgiver, og opfordrer alle til islamisk bøn i forbindelse med de ulykkelige omstændigheder.

Det er fredag aften, og klokken er cirka 21, da bilen med de fem teenagere forulykker. En hændelse, der trækker overskrifter i de landsdækkende medier.

Bilen kører i høj hastighed i det sydgående spor på motorvejen ud af København. Politiets foreløbige antagelser er, at speederen bliver trådt i bund, da chaufføren ræser afsted i forstadskommunen Hvidovre.

“Vores foreløbige undersøgelser tyder på, at der er kørt med meget høj hastighed,” udtaler en vagtchef hos Københavns Vestegns Politi.

Bilen havarerer med stor voldsomhed. Et autoværn forceres, og mindst et træ i motorvejsrabatten knækker midt over og vælter. Der er ikke andre biler involveret.

Københavns Vestegns Politi slår fast, at selvom bilens hastighed er i fokus, så afventer myndighederne en rapport og redegørelse fra bilinspektøren.

Intet tyder på, at der skulle være alkohol eller spiritus indblandet i ulykken.

Den forulykkede bil er krøllet sammen til ukendelighed. Motorvejsstrækningen lukkes i længere tid, mens en bilkø på flere kilometer hober sig op. Adskillige ambulancefolk, politiet og brandvæsenet arbejder intensivt på skadesstedet i ly af de blå blink.

ANNONSE

“Jeg holdt i køen, der gik forbi ulykken. Bilen havde nedlagt et birketræ med en stamme så tyk som en sort håndværkerspand,” lyder det fra et chokeret vidne, der ser ulykkesstedet.

15-årige Mikail Küçük og en medpassager fragtes øjeblikkeligt til Rigshospitalet med svære kvæstelser. De tre andre involverede i ulykken slipper på mirakuløs vis med mindre knubs og skrammer.

Mikail Küçük kæmper for sit liv i cirka et døgn. Men den unge mands liv står ikke til at redde, og Rigshospitalets læger må give op.

“Han (Mikail Küçük, red.) afgik ved døden lørdag aften … Det er en dybt tragisk ulykke,” fortæller vagtchefen fra Københavns Vestegns Politi.

Den anden kvæstede person i bilen har alvorlige skader, men er ikke i livsfare.

På Rigshospitalet er fremmødet fra de muslimske familiemedlemmer og venner så overvældende i antal, at man må henvise til at bringe hilsner via de sociale medier og telefonbeskeder.

En soloulykke har sendt chokbølger igennem det tyrkiske samfund i Danmark.

“Jeg ønsker ikke denne smerte for nogen som helst mennesker. Ingen forældre fortjener at se sine børns begravelse,” fortæller Mikail Küçüks storesøster på de sociale medier og fortsætter:

“Allah er den bedste planlægger, og der er en mening med alt. Jeg trøster mig selv med, at du blev taget tidligt fra os, fordi Allah elskede dig alt for meget,” erklærer Dilovan Küçük.

Den islamiske begravelse for Mikail Küçük bliver afholdt tirsdag klokken 12 på Den Muslimske Gravplads, der ligger i Storkøbenhavn.

ANNONSE