Nyt

Danskerne bliver i disse timer underlagt nye hårde coronaregler overalt i landet. Og igen spiller muslimske migranter en nøglerolle i det galoperende smitteudbrud.

Denne gang er det pakistanske indvandrere, der spreder Covid-19 virus.

I otte omegnskommuner i Københavnsområdet udgør pakistanerne omkring halvdelen af alle smittede. 46 procent af de smittede er fra Pakistan.

I indvandrerkommunen Ishøj er det særligt slemt. Her indtager man nu den tvivlsomme førsteplads som den mest smittefarlige kommune i Danmark.

Borgmesteren er ikke i tvivl om, at pakistanerne er smitteårsagen:

“Det må være de møder, træf og fester, som de pågældende (pakistanerne, red.) deltager i, som gør, de åbenbart bliver syge,” fortæller socialdemokraten Ole Bjørstorp.

Coronavirussen er angiveligt blevet spredt ved en kæmpe pakistansk fest, der blev afholdt et sted i Storkøbenhavn.

Ishøjs borgmester oplyser, at den muslimske fest var af en art, der normalt rummer 300 til 400 deltagere.

Ishøj Kommune har derfor underlagt sig de lokale imamer i moskéerne for at trygle om hjælp til at stoppe virusspredningen.

For at informere det pakistanske miljø om smittefaren har kommunen aftalt, at der ved gårsdagens fredagsbøn blev opfordret til, at muslimerne er mere opmærksom på coronavirus.

Det pakistanske smittetal i Ishøj var i denne uge 20 gange større end sundhedsmyndighedernes bekymringsgrænse.

Men det er ikke kun i Hovedstadsområdets indvandrerkommuner, at folk med pakistansk baggrund for tiden fylder i statistikken over nye smittede med coronavirus.

Også i selve Københavns Kommune udgjorde pakistanere i slutningen af sidste uge 24 procent af de nysmittede.

Overborgmester Frank Jensen peger også på, at smitten blandt pakistanerne må være sket til en festlighed eller fejring:

“Det er forventningen, at der har været en festlig sammenkomst eller begivenhed, der dækker hele det storkøbenhavnske område, hvor man (pakistanerne, red.) har fået sat en smittekæde i gang,”, siger overborgmesteren.

Der har tidligere været kritik af de danske myndigheder for at importere pakistanere til landet under den igangværende viruskrise. I juni landede et fly fra Pakistan i Københavns Lufthavn. 18 personer med relation til flyafgangen blev efterfølgende testet positive for coronavirus.

“Det kan ikke udelukkes, at der konstateres flere smittetilfælde med relation til flyrejsen,“ udtalte Styrelsen for Patientsikkerhed.

Tidligere er Aarhus-området blevet ramt af omfattende virusudbrud på grund af smittespredning blandt byens næsten 5000 somaliere. Nu er det så pakistanerne, der fører an i coronaspredningen.

Integrationsproblemerne i Danmark er nu direkte forbundet til en voldsom sygdomskrise, der pålægger danskerne snerrende regler og påbud.

Se også
Det er skideskægt i BonBon-Land

ANNONSE