Nyt

Yusuf Yücelbaş var ikke interesseret i at blive interviewet af Rasmus Paludan.

Æblet falder ikke langt fra stammen. Nu udvikler ‘kys min fod’-sagen fra Sønderborg sig i en dramtisk retning for den tyrkiske Yücelbaş-klan.

Det er IKKE kun familiens 16-årige søn, Mehmet Ali Yücelbaş, der er dømt for vold, røveri og drabstrusler. Også familiefaren, Yusuf Yücelbaş, er tidligere dømt for meget grov vold.

Dokumenter fra folketingets arkiver løfter sløret for, at den 52-årige pizzeriaejer tidligere er dømt for vold af ‘særlig farlig karakter’ samt for at køre bil uden kørekort.

Afsløringen viser, hvordan danske politikere gav den voldsdømte Yusuf Yücelbaş dansk pas og statsborgerskab i efteråret 1988, selvom den tyrkiske statsborger havde begået voldskriminalitet.

Udover faren og sønnens voldsomme domme er også familiens 17-årige datter indblandet i en straffelovssag. Politiet mener, at Gizem Saadet Yücelbaş i marts 2019 tiltvang sig adgang til en bolig og truede et kvindeligt offer med vold.

Familien Yücelbaş kom i mediernes søgelys, da den seriekriminelle Mehmet Ali Yücelbaş sidst i juni ydmygede og overfaldt en 14-årig dansk dreng på et offentligt toilet i et butikscenter.

Offeret blev holdt i et halsgreb, slået og sparket, inden teenagedrengen blev tvunget til at kysse den tyrkiske voldsforbryders fødder.

I august blev Mehmet Yücelbaş idømt en pædagogisk straf på 16 måneders såkaldt ‘ungdomssanktion’. En straf, der delvist skal afsones på et opholdssted med klatrevæg, poolbord og rigeligt med god mad.

Familieoverhovedet Yusuf Yücelbaş driver i dag to pizzeriaer i Sønderjylland. Hans ophold i Danmark er en rystende beretning om voldskriminalitet og et utilgiveligt svigt fra danske politikeres side.

Pizzabageren Yusuf Yücelbaş kommer oprindeligt fra byen Güveççi, der ligger mellem de tyrkiske storbyer Istanbul og Konya. Sidstnævnte område er kendt for at have leveret et utal af velfærdsmigranter til Danmark.

ANNONSE

Yusuf Yücelbaş kommer til Danmark i 1970, og et stort antal af Yücelbaş-klanens medlemmer bosætter sig de kommende år i Velfærdsdanmark. Den tyrkiske klan er i dag funderet i området omkring Kolding.

I 1985, da han er 18 år, bliver Yusuf Yücelbaş gift med en tyrkisk kvinde. De får senere tre børn – to døtre og en søn – men er i dag skilt.

I 1980erne får den tyrkiske statsborger Yusuf Yücelbaş en dom for både kørsel uden kørekort samt for særlig grov vold.

De danske politikere vælger IKKE at sende Yusuf Yücelbaş tilbage til sit hjemland. Derimod belønner de voldsforbryderen med et dansk pas.

I oktober 1988 fremsættes lovforslaget i folketinget, der skal give den dengang 21-årige Yusuf Yücelbaş det eftertragtede rødebedefarvede pas.

Dengang ledes landet af statsminister Poul Schlüter og en regering bestående af Det Konservative Folkeparti, Kristendemokraterne, Venstre og det migrantglade parti Centrum-Demokraterne.

Der er mange år til, at Dansk Folkeparti bliver dannet. I 1988 er Pia Kjærsgaard dog allerede valgt ind i folketinget for datidens indvandrerkritiske parti – Fremskridtspartiet. Et nationalsindet parti, der blev dannet af det politiske ikon Mogens Glistrup.

Fremskridtspartiet har lugtet lunten i 1988, og partiet vil ikke lade tyrkeren Yusuf Yücelbaş få dansk pas og statsborgerskab.

Fremskridtspartiet har fundet ud af, at folketinget vil give pas til flere kriminelle udlændinge, der er dømt for voldtægt, spirituskørsel, bedrageri og brud på våbenloven.

Fremskridtspartiets indfødsretsordfører appellerer direkte til de andre partier i folketinget:

“Hvis partierne ikke vil være med til at beskytte det danske samfund … ved at forhindre, at de omtalte personer (blandt andet Yusuf Yücelbaş, red.) bliver danske statsborgere, burde de i hvert fald tænke på deres vælgeres familier,” erklærer politikeren Tove Niemann i folketinget.

Fremskridtspartiet konkluderer allerede i 1988, at det kan få følger for danske familier, hvis politikerne giver Yusuf Yücelbaş lov til at blive i Danmark. Og partiet rammer plet i sin analyse.

31 år efter dømmes Yusuf Yücelbaş‘ søn for dominansvold, hærværk, knivtrusler og vidnetrusler ved Retten i Sønderborg.

Fremskridtspartiet fik ret i sin politiske advarsel i folketingssalen. Tre årtier senere oplever flere danske familier grov vold og drabstrusler fra familien Yücelbaş.

De danske ofre kan takke et næsten enigt folketing, der lader dette ske.

27. oktober 1988 vedtager et stort flertal på 127 stemmer, at voldsforbryderen Yusuf Yücelbaş og de andre kriminelle udlændinge får deres danske statsborgerskab.

Specielt det indvandrervenlige Centrum-Demokraterne, der i disse år bliver ledet af Erhard Jakobsen og hans datter Mimi Jakobsen, håner de nationalsindede politikere.

Centrum-Demokraterne angriber Fremskridtspartiet, fordi partiet vil fratage voldsmanden Yusuf Yücelbaş og de andre kriminelle muligheden for at få dansk pas:

“Det er direkte forkert, hvis man tror, at det her skal være en politisk afgørelse,” raser den tidligere minister Frode Nør Christensen fra Centrum-Demokraterne og fortsætter:

“Hvis vi i folketinget skal træffe disse beslutninger, så er der noget, man totalt har misforstået.”

Frode Nør Christensen, der hævder, at de folkevalgte IKKE skal have ansvaret for at uddele statsborgerskaber til udenlandske voldsforbrydere som Yusuf Yücelbaş, var ansat ved Holstebro Politi før og efter sin tid i folketinget for Centrum-Demokraterne.

I dag bor den 71-årige Frode Nør Christensen i Jelling – langt fra den tyrkiske dominansvold, som han bærer en del af det politiske ansvar for.

Et grufuldt eksempel på en politiker, der tillod en kriminel tyrkisk familie at bosætte sig i Danmark – trods domme for grov vold, hærværk, trafikforseelser, vidnetrusler og røveri.

Familien Yücelbaş har allerede budt den danske befolkning rigelige mængder af kriminalitet. Men de skyldige politikere er gået fri.

Muslimske Yusuf Yücelbaş er en tyrkisk nationalist, der viser varme følelser for diktatoren Recep Tayip Erdogan:

“Jeg har respekt for det, han (Erdogan, red.) har gjort indtil videre. Nogle kalder ham diktator, men i så fald ville jeg ønske, at alle diktatorer var som ham,” siger Yusuf Yücelbaş til DR.

Denne hyldest til Erdogan falder 29 år efter, at den tyrkiske pizzabager fik sit danske pas. Intet tyder på, at Yusuf Yücelbaş er integreret i Danmark.

Tyrkiets præsident Erdogan står for en antidemokratisk og islamistisk linje, der altså møder opbakning hos den dømte voldsforbryder Yusuf Yücelbaş.

Yusuf Yücelbaş, der har islamistiske holdninger, nægter i dag at have ansvaret for sin søns domme for røveri og dominansvold:

“Jeg kan ikke finde nogen fejl…at han (Mehmet Ali Yücelbaş, red,) er blevet sådan her, tager jeg ikke ansvar for,” erklærer Yusuf Yücelbaş.

Danske politikere har ansvaret for dette integrationsvanvid.

Både den 52-årige far og den 16-årige søn i familien Yücelbaş er dømt for grov vold. Desuden er den 17-årige datter involveret i en politisag om alvorlige trusler, hvor der, ifølge anklageskriftet, blev benyttet en kniv.

Flere af de folketingspolitikere, der gjorde dette muligt, er i live i dag.

Nu må pressen stille dem til regnskab.

ANNONSE