Dag: 3. september 2020

Constantin Hansen (1804-1880) Olje på lerret, 75,5 x 100 cm, Statens Museum for Kunst, København På muséets nettside skriver Peter Nørgaard Larsen: Constantin Hansen har villet indfange alt, hvad der var typisk for datidens Rom: de antikke monumenter, de anonyme, maleriske middelalderbygninger og romernes sorgløse, afslappede liv. Motivet er bygget op omkring det såkaldte Vestatempel […]

Les Mer...

Efter syv års ansættelse hos Fyns Politi stopper islamisten Asmaa Abdol-Hamid sit virke hos ordensmagten. Det er en emotionel afsked med den islamofile ledelse hos den fynske politikreds. Politichefer og kollegaer overdynger den kontroversielle palæstinenser med afskedsgaver og kærlige skudsmål.

Les Mer...

På Johann Sebastian Bachs (1685-1750) tid var en konsert en konsert, uansett hvilket soloinstrument man valgte. Vi vet at Bach også omarrangerte alle sine fiolinkonserter for cembalo, E-dur, a-moll og dobbeltkonserten i d-moll. Denne konserten er fra Bachs hånd bevart i en versjon for to cembali og strykere, og er her rekonstruert med fiolin og […]

Les Mer...

Normalt fremstilles kristendommens indførelse som et uomtvisteligt civilisatorisk fremskridt. Sådan har det været, siden Harald Blåtand på den store Jellingesten blærede sig med at have ”gjort danerne kristne”

Les Mer...

Igen er der kommet en video fra USA, der ser ud til at være en brutal behandling af politiet mod en tilsyneladende forsvarsløs sort mand. Daniel Prude døde en uge senere.

Det ser ikke godt ud, skal det siges. Men baggrundshistorien er lidt mere kompleks. Hvad skete der virkelig, før denne mand endte nøgen og blodig på fortovet den 23. marts i år?

Les Mer...

Politiet efterlyser en høj afrikaner og to arabere mellem 17 og 19 år, typer som visse personer ikke vil have man kalder indvandrerunge. Fra Dagbladet Holstebro-Struer – 16-årig overfaldet på Sortestien: Ternet mundbind kan afsløre to meter høj gerningsmand.

Les Mer...