Kommentar

Igen er der kommet en video fra USA, der ser ud til at være en brutal behandling af politiet mod en tilsyneladende forsvarsløs sort mand. Daniel Prude døde en uge senere.

Det ser ikke godt ud, skal det siges. Men baggrundshistorien er lidt mere kompleks. Hvad skete der virkelig, før denne mand endte nøgen og blodig på fortovet den 23. marts i år?

 

Medierne rapporterer ivrigt om en anden sort mand, der tilsyneladende bliver dræbt af politiet. Hvis du ikke vidste bedre og kun læste overskrifterne i de gamle medier, ville du blive ført til at tro, at det amerikanske politi er ude på at dræbe så mange sorte mænd, som de kan.

ANNONSE

I Sverige bliver den bedøvede mand, der lige har brudt vinduer og taget alt tøjet af, portrætteret som en omsorgsfuld “far til fem” af avisen Expressen, selvom hans fem børn er voksne. “Fader til fem Daniel, kvalt ihjel af politiet”, er overskriften, de har valgt, velvidende om, at dette er for at sætte benzin på ilden, som også er kommet til vores egne lande. Alle hvide er på en måde blevet medskyldige ifølge venstrefløjen. De voldelige i vores lande kopierer politiets had fra de kriminelle og venstrefløjen i De Forenede Stater.

Billederne ligner ren lynching, hvor han straks skal hænges i stedet for koronovirusbeskyttelse fra en spytende mand, der siger, at han har covid-19.


Der er meget fokus på den taske, han fik over hovedet. Men dette er en almindelig spytpose, som du selvfølgelig kan trække vejret igennem, ikke en plastikpose. Og grunden til, at han fik det på, var, at han sagde, at han havde covid-19 og konstant spyttede i retning af politiet. Dette skete i byen Rochester i den nordlige del af New York, netop da coronavirus var som værst.

Det var Daniel Prudes bror, der ringede til politiet, efter at Prude forlod sit hjem kun iført langt undertøj, en sweater og sokker. Daniel Prude var afhængig af PCP (angel dust), et narkotisk middel, der forårsager psykotisk opførsel og hallucinationer og ofte død. Fra Wikipedia:

PCP er et så stærkt lægemiddel, at det kan forårsage alvorlige mentale symptomer. Det kan føre til psykiske lidelser, og det ændrer opfattelsen af ​​virkeligheden. De hallucinogene egenskaber ved lægemidlet påvirker sanserne og sanserne for hørelse. De stimulerende virkninger fører til uro og søvnbesvær. Du får forhøjet blodtryk, øget puls og spytproduktion. På det psykiske niveau vil man normalt opleve en ændret opfattelse af virkeligheden.

Medicinsk terapi er ikke uproblematisk. Omsorgspersonalet risikerer at blive udsat for voldelige handlinger fra patientens side. Behandlinger skal ofte udføres på intensivafdelinger. Undertiden skal patientens personlige bevægelsesfrihed begrænses for deres egen og andres sikkerhed.

Politi og brandvæsen opfatter PCP som et særligt farligt stof. Under erhvervsuddannelsen hører de historier om, at PCP-brugere forsøgte at bryde igennem vægge, glas osv. En sådan adfærd betyder, at patienter, der indlægges med dokumenteret brug af PCP, også ofte får rabdomyolyse. Dette skyldes ekstrem fysisk aktivitet og på grund af virkningen af ​​PCP på muskarinreceptorer i muskelvæv. Disse ekstreme adfærdsmønstre skyldes, at brugeren hævder, at han ikke føler smerte. Den selvdestruktive adfærd tilskrives bivirkninger af PCP og kaldes “Bug Bites”.

Dette stof var aldrig populært i Norge på grund af dødeligheden ved brug.

Daniel Prude tog resten af ​​tøjet af på gaden og knuste tilfældige vinduer, mens han gik. Flere forbipasserende svarede og kaldte politiet.

A truck driver also called 911 before officers arrived, according to internal police investigations of the case, to say that a man wearing no clothes was trying to break into a car and saying that he had the coronavirus.

Prude kunne ikke redegøre for rusen. Han råber “Jesus Kristus” og “Giv mig den pistol. Giv mig den pistol, ”sagde han. På et tidspunkt opfordrer han politiet til at “komme og se på denne store pik.”

Han begynder at smide vand under spyttet og vil have det fjernet. Så bliver han tavs. Spørger en af ​​politimændene: “You good, man?”

‘Is he puking? Ugh, he’s puking, just straight water. You see all that water that came out of his mouth? My man, you puking?’ säjer politibetjent Troy Talladay.

Prude mister bevidsthed. En af politimændene påpeger, at han har været nøgen i kulden i lang tid. En anden siger “han føler sig ret kold.”

Når ambulancen ankommer, frigiver politiet Prude, ruller ham rundt på ryggen og opdager, at han ikke har nogen puls. De begynder genoplivning på stedet. Ambulancepersonale fortæller politiet, at de ikke skal bekymre sig, fordi PCP forårsager delirium, og de tilføjer, at de garanterer, at det er derfor, han ikke har en puls og ikke trækker vejret. Det er ikke deres (politiets) skyld, siger de.

‘I guarantee you that’s why he coded. It’s not your fault guys.’

Ingen af ​​disse detaljer findes i Dagbladets artikel. Der har de udeladt alt om stoffet, som ambulancepersonalet sagde, forårsagede døden. VGs artikel er lidt bedre, de har i det mindste nævnt, at han var under indflydelse af PCP. Expressen nævner heller ikke noget om stoffer. Endelig skriver BBC i sin artikel, at PCP også blev nævnt i obduktionsrapporten:

The report also listed PCP, a strong hallucinogenic drug, as a complication.

CNN skrev, at Daniel Prude led af en mental sundhedssituation.

New York Post skriver:

The Monroe County medical examiner ruled Mr. Prude’s death a homicide caused by “complications of asphyxia in the setting of physical restraint,” according to an autopsy report. “Excited delirium” and acute intoxication by phencyclidine, or the drug PCP, were contributing factors, the report said.

Familien ønsker “retfærdighed for Daniel Prude” og organiserede en stor demonstration uden for politistationen. De vil have politiet anklaget for mord. Oprørene fortsætter i USA.

Ingen af ​​medierne problematiserer stofbrugen af ​​de sorte mænd, som BLM roser som kærlige familiefædre.

Joe Prude, his brother, called 911 on March 23 after Mr. Prude, who was visiting from Chicago, ran out of his home in an erratic state. Mr. Prude had been taken to a hospital the previous day after he apparently began experiencing mental health problems, police reports show.

ANNONSE