Nyt

BT har flere beretninger fra multikulturens frontlinje i Farum Midtpunkt. Blandt andet 28-årige Camilla – Gravid kvinde flygter fra Farum Midtpunkt: Mit barn skal ikke vokse op her.

“For 28-årige Camilla er der ikke nogen tvivl. Hendes kommende søn skal ikke vokse op i Farum Midtpunkt, efter hun gentagne gange har oplevet at blive truet og kaldt skældsord af en gruppe unge mænd.

‘… jeg tør ikke forlade mit hjem i aftentimerne, fordi jeg er bange for, at de skal bryde ind,’ fortæller Camilla, der ønsker at være anonym…

Camilla er bare én af mange, som B.T. har talt med, der er frustreret over, at en gruppe unge mænd af udenlandsk herkomst angiveligt står bag åbenlys hashsalg, chikane og trusler i området omkring Farum Midtpunkt. …

Lige siden jeg flyttede hertil i 2017, har jeg oplevet, at der er blevet råbt ‘luder’ og ‘danskerluder’ efter mig, og jeg har også været ude for, at de har fulgt efter mig, når jeg har gået med mine hunde. Jeg var helt bange for, at de skulle overfalde mig,’ siger Camilla, der er næsten seks måneder henne i sin graviditet, og tilføjer:

‘Der bliver jævnligt taget i mit dørhåndtag på forskellige tidspunkter om både dagen og natten.’”

52-årige Susan Engstrøm er mere positiv overfor området, men har haft lignende oplevelser – Trods stenkast efter Susan i Farum Midtpunkt: Dejligt sted at bo.

“‘Der er nogle utilpassede unge i området, der sælger hash, og jeg har været udsat for chikane, efter jeg bad dem om at rydde op efter sig. Der er blandt andet blevet kastet sten efter mig, da jeg var ude at gå med min hund,’ fortæller Susan Engstrøm, der arbejder som hjemmesygeplejerske i området.

‘Jeg har oplevet, at de har stået foran mit kontor og truet mig, da jeg kom tilbage fra en aftenvagt,’ siger hun videre.”

Josefine chikaneres af AEH’ere – ‘De har været ved at slå mig ned’, “De er så ubehagelige…”

Politikommissær Anders Schütt fortæller til Lokalavisen, at problemet skyldes at ‘arkitekturen er udformet, så grupper af unge kan virke ret synlige i gadebilledet’, hvad SSP-konsulent Kurt Rytter til BT.dk henfører til ‘infrastrukturen’ med ‘et meget komplekst stisystem’. Der vrøvles om ‘befolkningssammensætningen’, men som man kan se på videoen på BT.dk, så drejer det sig om AEH’ere – Josefine truet med tæv: Jeg vil væk herfra.

“27-årige Josefine Sørensen bor i Farum Midtpunkt sammen med sine to børn. Her har hun boet i seks år, men er desperat efter finde et nyt sted at bo, efter at hun dagligt er vidne til en gruppe unge mennesker, der ifølge hende åbenlyst sælger hash ganske få meter fra hendes husdør.

‘Når jeg kigger ud af min dørspion, så kan jeg se, at de står og sælger hash. Hvis jeg beder dem om at gå, så er de truende over for mig,’ fortæller Josefine Sørensen. …

Jeg har oplevet, at de har været ved at slå mig ned. Det var så grelt, at min nabo måtte sende sine to rottweilere ud for at beskytte mig. Nu ved de, hvem jeg er, og de snakker grimt til mig på gaden. De er så ubehagelige over for mig,’ fortæller Josefine Sørensen

B.T. har været i kontakt med adskillige andre beboere i området. Af frygt for de unge mænd ønsker de ikke at stå frem…. Flere af dem fortæller desuden, at børn i området ikke må gå ud om aftenen af frygt for de unge mænd.

… Det hele kulminerede, da hun en dag så naboens søn gå med det, der ifølge hende var en pistol i hånden, i hendes opgang.”

ANNONSE

Mest læst

Et billede siger mere

Vor tids paria